Το πρόβλημα ξεκινάει τη στιγμή που κοιτάς τα φυλλάδια το ένα πίσω από το άλλο. Ειδικά στην περίπτωση που περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας στη δουλειά, το φαγητό από έξω σε καθημερινή βάση, σε έχει πλέον κουράσει. Έτσι, η απόφαση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Στο ένα έχεις δοκιμάσει κάθε φαγητό, στο άλλο οι τιμές είναι τσιμπημένες, και στο τρίτο δεν είσαι σίγουρος αν θα φτάσει έγκαιρα η παραγγελία σου.
Σε όλα αυτά τα προβλήματα έρχεται μία νέα υπηρεσία παραγγελίας και παράδοσης ποιοτικού σπιτικού φαγητού, σε 15 μόνο λεπτά, να σου δώσει τη λύση. Ο λόγος για το Forky, το μυστικό της πόλης, που μετρά μόλις λίγους μήνες λειτουργίας. Το γεγονός όμως ότι μιλάμε για υπηρεσία, δεν είναι κάτι που πρέπει να σε προβληματίσει καθώς το Forky είναι όντως ένα εστιατόριο που απλά χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να επιτύχει την γρήγορη παράδοση.
Όπως εξηγεί στη Popaganda ο Μιχάλης Γκόντας, ο ένας από τους ιδρυτές του, το Forky προέκυψε όντως από τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και οι ίδιοι ως εργαζόμενοι κάθε φορά που παράγγελναν φαγητό. "Δεν ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με τις υπάρχουσες επιλογές που είχαμε. Νιώθαμε παγιδευμένοι μεταξύ των κλασικών πίτσα, μπέργκερ, σουβλάκι, που είναι λίγο ανθυγιεινά και των πιο ποιοτικών, αλλά ακριβών επιλογών. Νιώθαμε συνεχώς κατά κάποιο τρόπο τύψεις όταν παραγγέλναμε από έξω. Έτσι, θεωρήσαμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μία υπηρεσία, η οποία θα μπορούσε να παρέχει ποιοτικό φαγητό σε προσιτές τιμές και με πάρα πολύ γρήγορη παράδοση.", εξηγεί ο Μιχάλης Γκόντας.
Η άλλη βασική διαφορά του Forky, είναι ότι στην περίπτωση του δεν υπάρχει κανένας μακροσκελής κατάλογος. Οι επιλογές στα κύρια πιάτα είναι μόλις δύο, ενώ προσφέρει και μία σαλάτα. Το μενού επιμελείται ο έμπειρος σεφ Στράτος Μάρκου, και εναλλάσσεται σε καθημερινή βάση, η τιμή του όμως μένει σταθερή. 'Ετσι, ό, τι κι αν παραγγείλεις, κάθε μέρα στην εβδομάδα, θα έχει την ίδια τιμή, στα 5-6 ευρώ για τα κυρίως πιάτα και στα 3 για την ατομική σαλάτα.
Με αυτό τον τρόπο, η νέα υπηρεσία εγγυάται και την ποιότητα του φαγητού της. Όλα τα υλικά είναι προσεκτικά επιλεγμένα, πάντα με βάση την εποχή, και ως εκ τούτου φρέσκα και υγιεινά. Παρατηρώντας μάλιστα ό, τι έχει μέχρι σήμερα προσφέρει το Forky βλέπει κανείς ότι όλες οι επιλογές φαίνονται εκτός από υγιεινές και λαχταριστές.
"Αυτό που καταφέρνουμε είναι ότι προσθέτουμε το κάτι παραπάνω", θα μου πει ο Πέτρος Πιτσιλής, ο δεύτερος ιδρυτής του Forky. "Μπορεί να μαγειρεύουμε φιλέτο κοτόπουλο σχάρας που ακούγεται πολύ απλό σαν φαγητό, αυτό όμως θα είναι μαριναρισμένο και θα συνοδεύεται από ρύζι με πιπεριά, κολοκυθάκι, κρεμμύδι και θυμάρι. Η σαλάτα ακόμα δεν είναι ποτέ μία απλή πράσινη, πάντα έχει κάτι ιδιαίτερο".
Όπως ιδιαίτερο είναι και το ψωμί, η νέα είσοδος στο μενού του Forky. "Ήταν κάτι που έλειπε και το ζητούσαν οι πελάτες μας", θα μου πει ο Πέτρος Πιτσιλής. "Το ψάξαμε όμως και ξεκινήσαμε να προσφέρουμε ψωμάκια σε διάφορες γεύσεις. Το πολύσπορο και το ψωμάκι από καλαμποκάλευρο με καυτή πιπεριά είναι αυτά που έχουν ξεχωρίσει ήδη οι πελάτες μας. Η επόμενη είσοδος στο μενού θα είναι ένα γλυκό, πάνω στο οποίο έχουμε αρχίσει ήδη να πειραματιζόμαστε".
Στο πρακτικό μέρος τώρα, οι πελάτες - χρήστες μπορούν να κάνουν την παραγγελία τους πολύ απλά είτε μέσω web είτε με app και με τρία μόνο κλικ, ενώ πρέπει να έχουν υπόψιν τους ότι η υπηρεσία λειτουργεί μόνον από τις 12:00 έως τις 16:00, τις ώρες της ημέρας δηλαδή που οι εργαζόμενοι στα γραφεία και όσοι δεν έχουν μαγειρέψει στα σπίτια τους, παίρνουν το μεσημεριανό τους. Όλα τα παραπάνω ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Forky, το πάντρεμα της τεχνολογίας με τον παραδοσιακό κλάδο του φαγητού για μία εγγυημένα γρήγορη παράδοση και το ποιοτικό σπιτικό φαγητό, έκαναν τη φήμη του να διαδοθεί.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μεγαλώσει γεωγραφικά η ικανότητά της υπηρεσίας να παραδίδει φαγητό. "Από αυτό τον μήνα αρχίσαμε και μεγαλώνουμε, ενώ τους επόμενους μήνες σκοπεύουμε να πιάσουμε κι άλλες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα ετοιμάζουμε το δεύτερο πρατήριό μας στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι όπου βρίσκονται πολλά γραφεία", θα μου εξηγήσει ο Μιχάλης Γκόντας.