Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

To forky.gr σου φέρνει πεντανόστιμο φαγητό στο χώρο σου σε 15 λεπτά

Η νέα web υπηρεσία που κάνει πιο νόστιμη την πόλη.

Φωτογραφίες: Άγγελος Χριστοφιλόπουλος / FOSPHOTOS

14AM3_2806

Το πρόβλημα ξεκινάει τη στιγμή που κοιτάς τα φυλλάδια το ένα πίσω από το άλλο. Ειδικά στην περίπτωση που περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας στη δουλειά, το φαγητό από έξω σε καθημερινή βάση, σε έχει πλέον κουράσει. Έτσι, η απόφαση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Στο ένα έχεις δοκιμάσει κάθε φαγητό, στο άλλο οι τιμές είναι τσιμπημένες, και στο τρίτο δεν είσαι σίγουρος αν θα φτάσει έγκαιρα η παραγγελία σου.

Σε όλα αυτά τα προβλήματα έρχεται μία νέα υπηρεσία παραγγελίας και παράδοσης ποιοτικού σπιτικού φαγητού, σε 15 μόνο λεπτά, να σου δώσει τη λύση. Ο λόγος για το Forky, το μυστικό της πόλης, που μετρά μόλις λίγους μήνες λειτουργίας. Το γεγονός όμως ότι μιλάμε για υπηρεσία, δεν είναι κάτι που πρέπει να σε προβληματίσει καθώς το Forky είναι όντως ένα εστιατόριο που απλά χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να επιτύχει την γρήγορη παράδοση.

Όπως εξηγεί στη Popaganda ο Μιχάλης Γκόντας, ο ένας από τους ιδρυτές του, το Forky προέκυψε όντως από τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και οι ίδιοι ως εργαζόμενοι κάθε φορά που παράγγελναν φαγητό. "Δεν ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με τις υπάρχουσες επιλογές που είχαμε. Νιώθαμε παγιδευμένοι μεταξύ των κλασικών πίτσα, μπέργκερ, σουβλάκι, που είναι λίγο ανθυγιεινά και των πιο ποιοτικών, αλλά ακριβών επιλογών. Νιώθαμε συνεχώς κατά κάποιο τρόπο τύψεις όταν παραγγέλναμε από έξω. Έτσι, θεωρήσαμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μία υπηρεσία, η οποία θα μπορούσε να παρέχει ποιοτικό φαγητό σε προσιτές τιμές και με πάρα πολύ γρήγορη παράδοση.", εξηγεί ο Μιχάλης Γκόντας.

Η άλλη βασική διαφορά του Forky, είναι ότι στην περίπτωση του δεν υπάρχει κανένας μακροσκελής κατάλογος. Οι επιλογές στα κύρια πιάτα είναι μόλις δύο, ενώ προσφέρει και μία σαλάτα. Το μενού επιμελείται ο έμπειρος σεφ Στράτος Μάρκου, και εναλλάσσεται σε καθημερινή βάση, η τιμή του όμως μένει σταθερή. 'Ετσι, ό, τι κι αν παραγγείλεις, κάθε μέρα στην εβδομάδα, θα έχει την ίδια τιμή, στα 5-6 ευρώ για τα κυρίως πιάτα και στα 3 για την ατομική σαλάτα.

Με αυτό τον τρόπο, η νέα υπηρεσία εγγυάται και την ποιότητα του φαγητού της. Όλα τα υλικά είναι προσεκτικά επιλεγμένα, πάντα με βάση την εποχή, και ως εκ τούτου φρέσκα και υγιεινά. Παρατηρώντας μάλιστα ό, τι έχει μέχρι σήμερα προσφέρει το Forky βλέπει κανείς ότι όλες οι επιλογές φαίνονται εκτός από υγιεινές και λαχταριστές. 

"Αυτό που καταφέρνουμε είναι ότι προσθέτουμε το κάτι παραπάνω", θα μου πει ο Πέτρος Πιτσιλής, ο δεύτερος ιδρυτής του Forky. "Μπορεί να μαγειρεύουμε φιλέτο κοτόπουλο σχάρας που ακούγεται πολύ απλό σαν φαγητό, αυτό όμως θα είναι μαριναρισμένο και θα συνοδεύεται από ρύζι με πιπεριά, κολοκυθάκι, κρεμμύδι και θυμάρι. Η σαλάτα ακόμα δεν είναι ποτέ μία απλή πράσινη, πάντα έχει κάτι ιδιαίτερο". 

14AM3_2792

Πέτρος Πιτσιλής, Μιχάλης Γκόντας. Οι ιδρυτές του forky.gr

Όπως ιδιαίτερο είναι και το ψωμί, η νέα είσοδος στο μενού του Forky. "Ήταν κάτι που έλειπε και το ζητούσαν οι πελάτες μας", θα μου πει ο Πέτρος Πιτσιλής. "Το ψάξαμε όμως και ξεκινήσαμε να προσφέρουμε ψωμάκια σε διάφορες γεύσεις. Το πολύσπορο και το ψωμάκι από καλαμποκάλευρο με καυτή πιπεριά είναι αυτά που έχουν ξεχωρίσει ήδη οι πελάτες μας. Η επόμενη είσοδος στο μενού θα είναι ένα γλυκό, πάνω στο οποίο έχουμε αρχίσει ήδη να πειραματιζόμαστε".

Στο πρακτικό μέρος τώρα, οι πελάτες - χρήστες μπορούν να κάνουν την παραγγελία τους πολύ απλά είτε μέσω web είτε με app και με τρία μόνο κλικ, ενώ πρέπει να έχουν υπόψιν τους ότι η υπηρεσία λειτουργεί μόνον από τις 12:00 έως τις 16:00, τις ώρες της ημέρας δηλαδή που οι εργαζόμενοι στα γραφεία και όσοι δεν έχουν μαγειρέψει στα σπίτια τους, παίρνουν το μεσημεριανό τους. Όλα τα παραπάνω ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Forky, το πάντρεμα της τεχνολογίας με τον παραδοσιακό κλάδο του φαγητού για μία εγγυημένα γρήγορη παράδοση και το ποιοτικό σπιτικό φαγητό, έκαναν τη φήμη του να διαδοθεί.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μεγαλώσει γεωγραφικά η ικανότητά της υπηρεσίας να παραδίδει φαγητό. "Από αυτό τον μήνα αρχίσαμε και μεγαλώνουμε, ενώ τους επόμενους μήνες σκοπεύουμε να πιάσουμε κι άλλες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα ετοιμάζουμε το δεύτερο πρατήριό μας στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι όπου βρίσκονται πολλά γραφεία", θα μου εξηγήσει ο Μιχάλης Γκόντας. 

Forky.gr // Facebook page: Forky

Σολωμός σχάρας με λαχανικά ατμού

Σολωμός σχάρας με λαχανικά ατμού

Παντζαροσαλάτα

Παντζαροσαλάτα

Σαλάτα λάχανο με ξινόμηλο και vinegraitte με μέλι και μουστάρδα

Σαλάτα λάχανο με ξινόμηλο και vinegraitte με μέλι και μουστάρδα

Πράσινη σαλάτα με ψητά καρότα και γραβιέρα

Πράσινη σαλάτα με ψητά καρότα και γραβιέρα

Πέννες ολικής άλεσης με ψητά λαχανικά και μανούρι

Πέννες ολικής άλεσης με ψητά λαχανικά και μανούρι

Μπιφτεκάκια κοτόπουλου με βότανα και dip γιαουρτιού

Μπιφτεκάκια κοτόπουλου με βότανα και dip γιαουρτιού

Κοτόπουλο στην σχάρα με ρύζι λαχανικών

Κοτόπουλο στην σχάρα με ρύζι λαχανικών

Γίγαντες με σπανάκι και φέτα

Γίγαντες με σπανάκι και φέτα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Popaganda 10 Years Celebration: Πώς το dj set της βραδιάς, οι Purple Night, έγιναν το πιο πετυχημένο πάρτι της πόλης
ΕΞΟΔΟΣ
25.04.2024
Από ένα νεοκλασικό στη Μητροπόλεως, το Ergon Bakehouse Athens, αναδύεται μυρωδιά από ζυμάρι
ΓΕΥΣΗ
«100 χρόνια ποίηση, Lawrence Ferlingetti»: εισαγωγή στο έργο μιας εμβληματικής μορφής των μπητ ποιητών
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Ένα κυκλαδίτικο καταφύγιο στην Πάρο μας φέρνει πιο κοντά στο καλοκαίρι
DESIGN
27.04.2024
Popaganda 10 Years Celebration: Το πρόγραμμα και οι ομιλητές στα roundtables
ΠΟΛΗ
23.04.2024
Ο Homayoun είναι ένα ακόμα θύμα των τακτικών ποινικοποίησης της μετανάστευσης στην Ευρώπη
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ
Γνωρίζεις τα πάντα για τον Sivert Høyem;
ΜΟΥΣΙΚΗ
26.04.2024
Ο Λούκα Γκουαντανίνο για το πώς Οι Αντίπαλοι ήταν το πιο εύκολο “ναι” της καριέρας του
ΣΙΝΕΜΑ
NEWS
Save