Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

Η νέα καντίνα της πόλης είναι ασυνήθιστα γκουρμέ

Το παλιό 48 μεταμορφώθηκε σε αστικό κήπο και σερβίρει εξαιρετικά πιάτα στην φιλοσοφία του food truck που έχει κάνει πάταγο σε όλες τις μεγάλες μητροπόλεις ανά τον κόσμο.

Φωτογραφίες: Αναστασία Σιώμου / asiomou.com

Screen Shot 2014-07-22 at 12.15.27 μ.μ.

Πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, το θρυλικό εστιατόριο 48 ξανάνοιξε δριμύτερο εδώ και ένα μήνα περίπου, στο ισόγειο του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Με τη μορφή αστικού κήπου αυτήν τη φορά, χωρίς συντριβάνια, λίμνες και άλλα παρατραβηγμένα σκηνικά, οι εμπνευστές του χώρου - Ιλεάνα Τούντα, ιδιοκτήτρια της γκαλερί και ο Γιώργος Βαρβαρίτης- δημιούργησαν ένα χώρο με «οικολογική» αισθητική, ανεπιτήδευτη ομορφιά και τιμές προσιτές για όλους.

Πολυεπίπεδο -190 τετραγωνικά- στα χρώματα του λευκού και του πράσινου με διακόσμηση που θυμίζει εξοχή (από το αρχιτεκτονικό γραφείο AK-A) κι ένα airstream, food truck (ελληνιστί τροχήλατο) μεταλλικού χρώματος στο κέντρο της σάλας του, σε ρόλο ανοιχτής κουζίνας- το νέο 48 δημιουργεί το δικό του γαστρονομικό μανιφέστο για άλλη μια φορά και αποδεικνύει πως το «βρώμικο» μπορεί κάλλιστα να γίνει γκουρμέ. Στην άλλη μεριά, ο πανέμορφος κήπος με τα αναρριχητικά φυτά, τα λουλουδάτα παρτέρια, τα μποστάνια, τις ρίγανες, τους βασιλικούς και τους ξύλινους πάγκους πικ-νικ στους οποίους σερβίρονται λίγα αλλά διαλεχτά πιάτα μεσογειακής κουζίνας (το μενού θα αλλάζει ανά 6 μήνες) δια χειρός του Head Chef Γιάννη Κανδυλίδη (24 χρόνων με παρελθόν στο Βαρούλκο και τη Σπονδή) και του ταλαντούχου team του- Ελένη Δοξιάδη, Στέφανο Πρωτοπαππά και Pastry Chef Κλειώ Ανδριοπούλου.

48_06
48_02

Gazpacho ντομάτας με αγγούρι, πιπεριά, αυγό και προσούτο –γλυκό, παχύρευστο με γεύση ντελικάτη- ceviche με λαυράκι, μάνγκο, αβοκάντο, ντοματίνια, κόλιανδρο και λάιμ-κολασμένα δροσερό,  Moroccan burger με αγγούρι, ντομάτα, κρεμμύδι και γιαούρτι, harissa open sandwich καραβίδας με βασιλικό, πορτοκάλι και σπανάκι, μαριναρισμένο κοτόπουλο σε σόγια με μέλι, φύλλα παντζαριού και κάσιους, πανακότα με σαφράν και πορτοκάλι είναι ίσως τα πιο ιδιαίτερα πιάτα που μπορεί κανείς να δοκιμάσει στο μαγαζί τα οποία φέρνουν στην Ελλάδα την νέα τάση που έχει προκαλέσει χαμό στο εξωτερικό η οποία ονομάζεται food truck ή αλλιώς on the road gourmet.

Εκτός από το φαγητό βέβαια, μεγάλη προσοχή έχει δοθεί και στην μπάρα του μαγαζιού στην οποία προτείνονται ασυνήθιστα long drinks με χαμομήλι, λεβάντα, και φρέσκα φρούτα (σουξέ αυτήν την εποχή το μάνγκο τάνγκο με ρούμι και φρέσκο μάνγκο) όπου δεν χρησιμοποιούνται καθόλου τεχνητά υλικά- τα σιρόπια και οι πουρέδες των κοκτέιλ φτιάχνονται στο μαγαζί, τα βότανα βράζονται εκεί και τα ποτά τελειοποιούνται με φρέσκα αρωματικά και ζαρζαβατικά από τα μποστάνια της αυλής.

48_13
48_14

Τελευταίο αλλά διόλου ευκαταφρόνητο, οι πετυχημένες μουσικές τους επιλογές που μπορεί να ξεκινήσουν με τζαζ, να γίνουν funk και να καταλήξουν σε αισθαντική σόουλ ή δυνατή house με «κρυφό πόθο» τον χορό... Άλλωστε όπως μου είπαν, αυτό είναι και το ζητούμενο εδώ, να ξεκινούν πάρτι από το πουθενά και από ό,τι κατάλαβα, έχουν τα απαραίτητα φόντα για να γίνει αυτό, καθώς όλοι οι dj της πόλης είναι φίλοι των συντελεστών. Τα πάρτι και τα διάφορα events θα ανακοινώνονται στην σελίδα τους στο facebook.

Extra tip: Από το Σεπτέμβριο θα ανοίγει από τις 12 το πρωί για καφέ και μεσημεριανό ενώ τις Κυριακές θα σερβίρει brunch μετά μουσικής.

Urban Garden, Αρματολών & Κλεφτών 48, τηλ. 213 0281.866. Ανοιχτό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από Δευτέρα έως Σάββατο μετά τις 20.00, η κουζίνα καθημερινά κλείνει στις 12.30. Τιμή ανά άτομο 20 ευρώ. Προτείνεται κράτηση.

48_01
48_03
48_08
48_11
48_12
48_16
48_17

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
NEWS
Save