Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

Νέες γεύσεις στη «στέγη της Αθήνας»

Το καφέ-εστιατόριο στον 5ο όροφο του Public ανανεώθηκε προσθέτοντας στην «κάρτα» του ένα ολοκαίνουργιο μενού για φαγητό με μεσογειακές γεύσεις που έχουν γαλλική «essence».

Φωτογραφίες: Ασπασία Κουλύρα

p3

Στον 5ο όροφο του Public υπάρχει ένα καφέ-εστιατόριο που είναι «ταμάμ» για γρήγορο διάλειμμα, ραντεβού για μπίζνες ή άραγμα για λαπτοπ-δουλειά με δυνατό σημείο την θέα του –πιάτο σου λέει όλη η Αθήνα- όπου συχνάζουν τουρίστες, νεολαίοι και βιβλιοφάγοι. Μέχρι εδώ όλα γνωστά. Τον τελευταίο καιρό όμως το εν λόγω μαγαζί ζητούσε επίμονα ανανέωση και την έκανε, προσθέτοντας στην «κάρτα» του ένα ολοκαίνουργιο μενού για φαγητό με μεσογειακές γεύσεις που έχουν γαλλική “essence” δια χειρός του σεφ Δημήτρη Κοκκαλίδη που δίνει το έναυσμα για να δει κάποιος τον χώρο αλλιώς- γαστρονομικώς.

p1

Ο σεφ Δημήτρης Κοκκαλίδης

«Θελήσαμε να δώσουμε στους επισκέπτες ένα καινούργιο λόγο για να μας επισκεφτούν» μου λέει ο Δημήτρης, 32 χρόνων με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της εστίασης (δούλευε χρόνια στην Μεγάλη Βρετανία) αλλά και στον χαμό του κέντρου.  «Αλλάξαμε μενού καλοκαιρινό, προσπαθήσαμε να μεγαλώσουμε την γκάμα των πιάτων, ξεφεύγοντας λίγο από την νοοτροπία του σνακ και μέχρι στιγμής το feedback από τον κόσμο ήταν αναζωογονητικό γι’ αυτό επιφυλασσόμαστε με νέες γεύσεις και το χειμώνα».

Στο δια ταύτα λοιπόν, στο μενού τους θα βρείτε ως επί το πλείστον απλά βατά πιάτα μεσογειακής κουζίνας με γαλλική παιδεία φτιαγμένα με φρέσκα εποχιακά υλικά και προϊόντα –όσπρια, μαστέλο Χίου, φέτα και μανούρι Βόλου –από μικρούς έλληνες παραγωγούς, χωρίς κατεψυγμένα υλικά και κοτόσουπες σε σκόνη- κοινώς πιάτα που μαγειρεύονται à la minute όπως ακριβώς συμβαίνει σε κάθε εστιατόριο που σέβεται τον εαυτό του.

p6
p9

Φρέσκιες πατάτες, χειροποίητες σάλτσες, ψωμί, όλα δικά τους. Στα πιάτα ημέρας αυτοσχεδιάζουν με ριζότο από 6 είδη μανιταριών, χοιρινά μπριζολάκια, χορταστικό μπέργκερ –ατραξιόν το Bbq burger με αβοκάντο και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών- σολομό στη σχάρα με λαχανικά, καρμπονάρα (σταθερή αξία με αυγό) αλλά και κλασσικά μαμαδίστικα φαγητά –βλ. γεμιστά- σε καλές μερίδες. Στα σνακ (μπαγκέτες, κλαμπ) η φαντασία πήγε ένα βήμα παρά πέρα με σπεσιαλιτέ, το Salmon Club sandwich με µαύρο ψωµί, καπνιστό σολοµό, τυρί κρέµα, άνηθο και ανάμικτη σαλάτα ενώ από τα γλυκά την προσοχή τραβάει η λεμονπάι και η τάρτα σοκολάτας που φτιάχνονται στο μαγαζί καθημερινά και δεν αγοράζονται ως είθισται από εταιρίες κατεψυγμένων εδεσμάτων.

p8
p10

Ως προς τα ποτά οι επιλογές τους ικανοποιούν ευχάριστα με τσάι από τον Δρόμο του τσαγιού βιολογικής καλλιέργειας, δροσερά smoothies αλλά και σπιτικά αναψυκτικά B Fresh χωρίς ζάχαρη -λεμονάδα με πιπερόριζα, με βύσσινο με πικραμύγδαλο, ρόδι- που κερδίζουν την γλύκα τους από το φυτό Στέβια –ζαρζαβατικό που έχει γίνει πολύ της μοδός τώρα  τελευταία. Η καλύτερη ώρα για να το επισκεφτείτε –υποκειμενικά μιλώντας πάντα- όμως είναι πουρνό πουρνό (αυγουστιάτικο κατά προτίμηση) για να δοκιμάσετε το πρωινό τους -έως τις 12.00- με καφέ, χυμό, 2 ψωμάκια, κέικ, βούτυρο και μέλι (6,80 ευρώ) που σερβίρεται σε ένα μικρό, ρουστίκ καφασάκι για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα, ρεμβάζοντας.

p7

p11

Στον ίδιο χώρο λειτουργεί μία σάλα εκδηλώσεων με πλούσια ατζέντα και πολιτιστικό ρεπερτόριο στην οποία πραγματοποιούνται παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες συγγραφέων και νέων καλλιτεχνών καθώς και ημερίδες τεχνολογίας και gaming για τους gadgetaκιδες αυτής της πόλης ενώ τις υπόλοιπες ώρες λειτουργεί ως αναγνωστήριο με δανειστική βιβλιοθήκη από τα ράφια του καταστήματος.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια… Μετά τις 8 το βράδυ κερνούν το δεύτερο κοκτέιλ.

Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος, Τιμή ανά άτομο 10 ευρώ, Ανοιχτό Καθημερινά από τις 9:00-24:00 εκτός Κυριακής, τηλ. 801.11.40000.

p4

p5

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
NEWS
Save