Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
27.02.2014

Γευσιγνωσία: Αθήρι

Πήγαμε σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και δοκιμάσαμε κριθαράκι γιουβέτσι, κουνελοντολμά στιφάδο, αρνάκι μαγειρεμένο σε κενό αέρος και παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο.

Φωτογραφίες: Άγγελος Χριστοφιλόπουλος / FOSPHOTOS
Ο Αλέξανδρος Καρδάσης, σεφ στο Αθήρι.

Ο Αλέξανδρος Καρδάσης, σεφ στο Αθήρι.

Ο χώρος: Έχει βραβευτεί από τους Χρυσούς Σκούφους το 2013 ενώ ακριβώς την ίδια χρονιά κατάφερε να συμπεριληφθεί στον μεγαλύτερο τουριστικό και γαστρονομικό διεθνή οδηγό MICHELIN για την ποιότητά του και τον βραβευμένο chef του, Αλέξανδρο Καρδάση. Στεγάζεται σε ένα κομψό ανακαινισμένο νεοκλασικό, το οποίο διαθέτει μια ωραία και άνετη σάλα αλλά και έναν υπέροχο, καταπράσινο κήπο.
GPS: Βρίσκεται στην οδό Πλαταιών που είναι παράλληλη με την Ιερά Οδό, κοντά στο σημείο που τέμνεται με την Πειραιώς.
restaurante athiri/εστιατοριο αθηρι
Τι να παραγγείλω: Η κουζίνα στο Αθήρι θα έλεγε κανείς ότι αναδεικνύει την τοπική και αστική ελληνική κουζίνα και τα παραδοσιακά προϊόντα σε μία διαφορετική, μοντέρνα εκδοχή. Όπως για παράδειγμα το κριθαρότο, ένα πιάτο που δημιουργήθηκε από την πρώτη χρονιά που λειτούργησε το Αθήρι (πριν από δέκα χρόνια περίπου) και συνδυάζει το παραδοσιακό κριθαράκι γιουβέτσι με την τεχνική του ριζότου, το παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο σε μπισκότο βουτύρου με αφρό ελληνικού καφέ που εμπνέεται από τον παραδοσιακό συνδυασμό που σερβίρεται ο ελληνικός καφές με λουκούμι, το αρνάκι μαγειρεμένο σε κενό αέρος ή επίσης ο κουνελοντολμάς στιφάδο που είναι μια παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου κουνέλι στιφάδο, όπου το κουνέλι τυλίγεται μέσα στο κρεμμύδι, γίνεται ντολμάς και περιχύνεται με τη σάλτσα τομάτας. Το μενού βέβαια εδώ μεταβάλλεται και προσαρμόζεται συνεχώς ενώ επηρεάζεται από κάποιους βασικούς παράγοντες: την εποχικότητα των προϊόντων, την ανακάλυψη ενός νέου προϊόντος ή μιας παλιάς συνταγής που μπορεί να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης ενός νέου πιάτου από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποια διαχρονικά πιάτα που παραμένουν σταθερά όπως η φάβα Σαντορίνης με καραμελωμένα κρεμμύδια και τοματάκι γλυκό ή το χταπόδι στιφάδο με λιαστή τομάτα και κάπαρη. Από τα new entries που δοκιμάσαμε ξεχωρίζουν το μοσχαράκι γάλακτος κοκκινιστό με φασόλια γίγαντες Καστοριάς και παστράμι Δράμας αρωματισμένο με δεντρολίβανο, το λαχματζούν με χειροποίητη ζύμη, μοσχαρίσιο κιμά ελαφρά πικάντικο, μυρώνια και καυκαλήθρες και το μαριναρισμένο λαβράκι σε λεμόνι με λευκή ταραμοσαλάτα και λάδι άνηθου ενώ old time classic είναι τι γεμιστό νιόκι σε κονσομέ καπνιστής πανσέτας με αφρό μετσοβόνε και ο τραχανάς Αρκαδίας με μανιτάρια portobello, agaricus και porcini αρωματισμένος με θυμάρι, μαϊντανό και σχοινόπρασο.
restaurante athiri/εστιατοριο αθηρι
Πόσο θα πληρώσω: Μικρά πιάτα από 2,5€ ως 3€ οι γεύσεις ‘με το τεμάχιο’, από 5,5€ ως 8€ τα ορεκτικά, Κρύα πιάτα: από 6€ ως 8€, κύρια πιάτα: από 12€ ως 17€, επιδόρπια από 5€ ως 6€ και κρασιά: από 12€ ως 34€
Τι ώρα να πάω: Καθημερινά εκτός Δευτέρας 20.00-1.00 και Κυριακή μόνο μεσημέρι 13.00-18.00.
Αθήρι, Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462983
restaurante athiri/εστιατοριο αθηρι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ
NEWS
Save