To NiNNOLO άνοιξε τις πόρτες του στους λάτρεις του παγωτού το καλοκαίρι του 2011. Μετά από δυο χρόνια έρευνας, τόσο στη Ελλάδα όσο και σε εξωτικούς προορισμούς, η ομάδα του Ninnolo, ήρθε σε επαφή με εξαιρετικά φυσικά προϊόντα που δεν είχε ξαναδοκιμάσει: Εξωτικά φρούτα από Βραζιλία, φουντούκια από το Πεδεμόντιο της Ιταλίας, αλεύρι από την Νάπολη, vanilla από τις Σεϊχέλες, σοκολάτα -την καλύτερη του κόσμου- από την Αφρική και φυσικά φρέσκο γάλα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Με πολλές νέες εμπειρίες και γνώσεις, οι οραματιστές του Ninnolo επέστρεψαν στην χώρα τους κι έφτιαξαν την Μέκκα του παγωτού, με το εξαιρετικό gelato, στην παραλία του Ωρωπού.
Το όραμα
Θα μπορούσε να είναι και ένα μεγάλο moto αλλά από την επιχείρηση μας «Ο,τι προσφέρουμε στα μαγαζιά μας το παρασκευάζουμε χειροποίητα από την αρχή μέχρι το τέλος, χρησιμοποιώντας τα αγνότερα υλικά από ντόπιους και ξένους, μικρούς παραγωγούς. Από τα κουλουράκια που συνοδεύουν τον εξαιρετικό καφέ μας, τα cake, τα cookies, μέχρι όλα τα εδέσματα στο menu μας που είναι χειροποίητα και εφάμιλλα του μοναδικό μας gelato ninnolo».
Τι κάνει μια gelateria τόσο ξεχωριστή
Το Ninnolo gelato είναι ένα χειροποίητο και κρεμώδες -τέλειο γευστικά- παγωτό με χαμηλά λιπαρά, που φτιάχνεται καθημερινά με φρέσκο ελληνικό γάλα, ενώ δεν χρησιμοποιείται καθόλου κρέμα γάλακτος, βούτυρο και αυγά.
Το ανοιχτό εργαστήρι του Ninnolo
Η παρασκευή χειροποίητου παγωτού δεν είναι καθόλου δύσκολη με την προϋπόθεση ότι εκτελείς σωστά τις παραδοσιακές ιταλικές συνταγές χρησιμοποιώντας πάντα τα αγνότερα και πιο φρέσκα υλικά. Το παγωτό μας σερβίρεται πάντα φρέσκο με την διαδικασία παραγωγής του να είναι ορατή στους πελάτες αφού το κατάστημα διαθέτει ανοικτό παρασκευαστήριο, γεγονός που αποτελεί ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Νinnolo.
Το Νinnolo «ταξιδεύει» στο νησί της Μυκόνου
Σε δύο χώρους ενιαίας αισθητικής, που συνταιριάζουν λιτά το πολυτελές παραδοσιακό με το μοντέρνο, οι επισκέπτες της Μύκονου μπορούν να γευτούν την ποιότητα του NiNNOLO. Στη Χώρα της Μυκόνου, δίπλα στη περίφημη ταβέρνα Νίκος, σ' ένα από τα πιο πολυσύχναστα σοκάκια της χώρας -σημείο που συναντάς συχνά και τον Πέτρο τον πελεκάνο- θα ανακαλύψεις το χειροποίητο και κρεμώδες Ninnolo gelato και τα χειροποίητα mini dutch pancakes. Ενώ στην Άνω Μερα της Μυκόνου, θα βρεις το νέο gourmet brunch spot! Στο menu του εκτός από τα εξαιρετικά παγωτά θα ανακαλύψεις κι εκλεπτυσμένα εδέσματα που ξεχωρίζουν για την σπανιότητα τους, τον τρόπο παρασκευής τους και την ιδιαίτερη γεύση τους, αξιοποιώντας τα τοπικά προϊόντα, όπως τα αλλαντικά, το τυρί, το μέλι και τα βότανα της Μυκόνου, με τον πιο ιδανικό τρόπο! Ταυτόχρονα θα δοκιμάσεις top international εδέσματα όπως Pancakes, eggs benedict και carrot cakes.
Η ιστορία πίσω από την gelateria στην Άνω Μερά
Το Ninnolo στην Άνω Μερά έχει και κάτι ακόμη πολύ ξεχωριστό. Το 1937, ο Φρατζέσκος Μονογιός, αγοράζει ένα ακίνητο δίπλα στη Μονή της Τουρλιανής κι εκεί στήνει ένα οινο-καφενείο που ονομάζει «Η Ακρόπολις». Σύντομα γίνεται το στέκι του νησιού και η φήμη του εξαπλώνεται και στα γύρω νησιά. Το Ninnolo λειτουργεί στο ίδιο ακριβώς σημείο, θέλοντας να συνεχίσει την εξαιρετική φήμη του παλιού καφενείου της οικογένειας Μονογιού.
Όλα τα τοπικά προϊόντα της Μυκόνου σε μια gelateria
Μόστρα, κοπανιστή, λουκάνικα και κάπαρη είναι ενδεικτικά μερικά από τα προϊόντα της Μύκονου που σε συνδυασμό με διαφορά Κυκλαδιτικα τυριά και βότανα θα βρείτε στο brunch menu του Ninnolo.
Τι να δοκιμάσεις εκτός από παγωτό
Το Hangover Cure: Αυγό τηγανητό , λουκάνικο ψητό Μυκόνου, πατάτες τσιπς ντoφινουάζ με γιαούρτι , μόστρα Μυκόνου με ντομάτα –κοπανιστή, τσάτνεϊ κάππαρης και ψημένες πίτες και το MYKONIAN SCRAMBLED EGGS: Καγιανα αυγά με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, σύγκλινο Μυκόνου, πιπεριά Φλωρίνης, μαϊντανό και τυροβολια Μυκόνου.