ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΞΙ ΑΤΟΜΑ- 1 κρεμμύδι κανονικού μεγέθους
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1,5 κιλό μανιτάρια Porto Bello
- 1.5 κιλό μανιτάρια Champignon
- 1 τμχ πατάτα
- 330γρ βούτυρο αγελάδος (1μπλοκ)
- 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
- Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πατάτα.
- Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια porto bello και τα κόβουμε στη μέση.
- Κόβουμε στη μέση επίσης και τα μανιτάρια Champignon (δεν χρειάζονται καθάρισμα).
- Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και να αφήνουμε να λιώσει.(Προσοχή να μην καεί)
- Σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πατάτα.
- Αδειάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα μανιτάρια (Porto bello και Champignon).
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σωταριστούν και αυτά.
- Όταν διαπιστώσουμε ότι έχουν βγάλει υγρά στον πάτο της κατσαρόλας τότε ρίχνουμε το αλεύρι (3 κουταλιές σούπας) για να απορροφήσει τα υγρά των μανιταριών.
- Αφού χυλώσουν όλα μαζί τα υλικά ρίχνουμε 2,5lt νερό.
- Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε να βράσουν μία ώρα περίπου.
- Πολτοποιούμε, βελουτάρουμε.
- Προσθέτουμε ΜΟΝΟ εάν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια βάζουμε και την μουστάρδα.
-
Σερβίρουμε είτε σκέτη είτε με κρουτόν είτε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν