Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

Ο Γιώργος Ηλιού και τα καλύτερα πιάτα της πόλης

Ο σεφ και ιδιοκτήτης του Polly Maggoo αποκαλύπτει τα αγαπημένα του μέρη για φαγητό στην Αθήνα (+2 στη Γαλλία).

Φωτογραφίες: Γιάννης Δρακουλίδης / FOSPHOTOS

Chef Giorgos Iliou / Ο σεφ Γιώργος Ηλιού

• Καλύτερο σουβλάκι είναι το κεμπάπ του Λευτέρη (Σατωβριάνδου 20, Ομόνοια, 210 5225676). Το πιο cult και εθιστικό σουβλάκι της πόλης. [Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα της Popaganda στα καλύτερα σουβλάκια της Αθήνας]

• Το καλύτερο ψάρι το έχει ο Ηλίας στη λεωφόρο Χατζηκυριακού 104 στον Πειραιά (2104511261) και η Μαργαρώ και πάλι στη λεωφόρο Χατζηκυριακού 126 (2104514226) στον Πειραιά. Και οι δύο φίλοι από παλιά πιστοί στην ποιότητα και εντιμότατοι τιμολογιακά.

• Καλύτερα μέρη για παραδοσιακό ελληνικό φαγητό αναμφισβήτητα η Ζωοδόχος Πηγή (Κατσούλη 77, Καμίνια, 210 4814438) με το μοσχαράκι με πληγούρι και την πολίτικη σαλάτα να ξεχωρίζουν κατά τη γνώμη μου μέσα από το μενού του. Μια ακόμη σίγουρη επιλογή είναι το Belle Amie (Αγγέλου Μεταξά 11, Πασαλιμάνι, 2104175740) εκεί που το όνομα του Χρήστου Τζιέρα, δύσκολα θα σε αφήσει απογοητευμένο.

• Μαγαζί στο οποίο συχνά τρώω ινδικό φαγητό είναι στο Kebab & Curry (Σκουζέ 14 & Νοταρά, Πειραιάς, 210 4285937) στην περιοχή της Τρούμπας. Απλό, cult και original.

• Καλύτερο burger, θα έλεγα στο Μπαρ Μπεε Κιου (Φρεαττύδος 13, Πειραιάς, 210 4518129). Στις μεγάλες πείνες παραγγέλνω το burger του Γενναίου με τηγανητό αυγό που στο τέλος το τρώνε δύο. Εκτιμώ ιδιαίτερα το καλής ποιότητας Black Angus πάντα φρέσκο κιμά του και τις σπιτικές πατάτες τηγανητές με πάπρικα και χοντρό αλάτι. [Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα της Popaganda στα καλύτερα burger της Αθήνας]

• Καλύτερη πίτσα στο Colibri (Αναπαύσεως 9, Μετς, 210 9214277) με προσούτο Ευρυτανίας από το αλλαντοποιείο του Στρεμμένου. [Διαβάστε εδώ το success story του Colibri που έκλεισε τα 10 χρόνια]

• Για «κρεατοφαγία» πηγαίνω στην Ταβέρνα του Ζιώγα (Σάκη Καράγιωργα 95, 210 9626117)στη Γλυφάδα. Ένα μέρος με βαθιά γνώση στο ψήσιμο.

• Καλύτερο hot-dog μετά το ξενύχτι στην πλατεία Μαβίλη πάντα με κόκκινη σάλτσα με τσιγαρισμένο καραμελωμένο κρεμμυδάκι, μουστάρδα, κέτσαπ και μαγιονέζα. [Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα της Popaganda στις καλύτερες καντίνες της Αθήνας]

• Καλύτερο νέο εστιατόριο μάλλον η Cookoovaya (Μέξη Χατζηγιάννη 2Α, 210 7235005) εκεί όπου η σύμπραξη πέντε ταλαντούχων σεφ μόνο καλές υποσχέσεις θα μπορούσε να αφήσει. [Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα της Popaganda στην πολυσυζητημένη Cookoovaya]

• Καλύτερα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας. Το Côte d’Or του κορυφαίου και αείμνηστου Bernard Loiseau στο Saulieu της Βουργουνδίας και το L’ Auberge Du Pont de Collonges του κορυφαίου στον κόσμο, κατά τη γνώμη μου, Paul Bocuse στη Λυών.

• Για γλυκό παρόλο που δεν τρέφω ιδιαίτερη αδυναμία, δεν μπορώ να αντισταθώ στο sorbet bitter σοκολάτας του Via Gelati (Καραΐσκου 111, 210 4125587) απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Το καλύτερο με διαφορά.

*Polly Maggoo, Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Μεταξουργείο, τηλ: 2105241120

Chef Giorgos Iliou / Ο σεφ Γιώργος Ηλιού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΣΕΦ
NEWS
Save