Μέχρι πριν λίγο καιρό, τρεις αδερφές διατηρούσαν τρεις ξεχωριστούς χώρους σε μια πολυσύχναστη οδό εξόδου του Παγκρατίου.
Και καθώς η Αθήνα και οι άνθρωποι της, -εκείνοι που την περπατούν μέρα ή νύχτα και εκείνοι που επιχειρούν σ' αυτήν- καταφέρνουν να δημιουργούν πιάτσες, ένα νέο διαφορετικό μαγαζί έκανε την εμφάνιση του στο δρόμο της δημοφιλούς Αρχελάου ενώνοντας αυτούς τους τρεις χώρους σε έναν.
Βαφτίστηκε Tre Sorelle και η εγκατάστασή του εκεί κρύβει ένα fun fact αφού και ο χώρος του Pizza Poselli που διατηρεί o Μιχάλης Χατζηγιάγκος τα τελευταία έξι χρόνια στη Θεσσαλονίκη ανήκει σε τρεις αδερφές. Μοιραίο; Ίσως. Το σίγουρο είναι πως με το που έκανε την εμφάνιση του (πριν από περίπου έναν μήνα) το εγχείρημα που έστησε στην Αθήνα μαζί με τους Βαγγέλη Καραμιχάλη και Κώστα Ζούμη έχει αποκτήσει ήδη θαυμαστές. Μια βόλτα το βράδυ από τον αριθμό 19 δείχνει πως ένα τέτοιο concept έλειπε από το Παγκράτι.
Τι είναι αυτό όμως που εισάγουν οι τρεις συνεργάτες δίνοντας ισότιμη προσοχή τόσο στις γεύσεις που βγαίνουν από την κουζίνα τους όσο και στις μείξεις που γίνονται στη μαρμάρινη μπάρα τους;
Έχοντας ενώσει την πίτσα ιταλικού στυλ μ' έναν κατάλογο cocktail προσφέρουν προσεγμένο φαγητό σε έναν χώρο που σε παρακινεί να πιεις ένα ποτό, σε ένα μαγαζί που δεν είναι ούτε μπαρ ούτε εστιατόριο.
Το Tre Sorelle θέτει λοιπόν σε μια πιο chic βάση την πιτσαρία όπως την ξέρουμε και διευκολύνει όσους θέλουν να απολαμβάνουν κάτι νόστιμο με το ποτό τους. Ο διάκοσμος του χώρου συμβάλει σημαντικά στην ατμοσφαίρα. Ό,τι θα δείτε στο κομψό Tre Sorelle πρόκειται για custom δημιουργία. Η Λυδία Χρόνη επιμελήθηκε τον χώρο χρησιμοποιώντας ξύλο, industrial φωτιστικά, φινετσάτα καθίσματα και κάδρα από την προσωπική της συλλογή.
Όσον αφορά λοιπόν το προϊόν - ναυαρχίδα, η πίτσα του Tre Sorelle φτιάχνεται σε ζύμη που ωριμάζει για δύο μέρες, ενώ τα υλικά που δένουν πάνω της είναι αυθεντικά ιταλικά και εκλεκτά. Ο Μάνος Νίκας χρησιμοποιεί μόνο φρέσκια μοτσαρέλα, μπουράτα και παρμεζάνα, ενώ στη μικρή κάρτα που έχει δημιουργήσει θα βρείτε εννιά πίτσες, δύο σαλάτες και ένα γλυκό.
Από μια κλασική μαργαρίτα μέχρι την πιο περίπλοκη «πεσκετέριαν» με ζυμάρι ενεργού άνθρακα και ελαφριά σάλτσα ντομάτας με γαρίδες, ημίλιαστα ντοματίνια, μουστάρδα, αρωματικά και ρόκα, o pizzaiolo καταφέρνει να καλύψει πολλά και διαφορετικά γευστικά γούστα.
Αν απολαμβάνετε το καλό προσούτο δοκιμάστε την «πάρμα» που είναι ήδη best seller, αν αναζητάτε μια vegan πρόταση θα βρείτε μία πίτσα φτιαγμένη με αλεύρι ζέας, αν προτιμάτε τα καυτερά υπάρχει η «διαβόλα». Η πίτσα «ταρτούφο» είναι άψογη μέσα στην απλότητά της φτιαγμένη από βουβαλίσια μοτσαρέλα, τρούφα, ντοματίνια και βασιλικό. Η σαλάτα «σίζαρς» είναι μια δημιουργική παραλλαγή της κλασικής, η μίστα είναι πολύχρωμη και δροσερή ενώ και οι δύο σερβίρονται σε γενναιόδωρες μερίδες.
Μειώνοντας την απόσταση μεταξύ aperitivo και digestivo, η μπάρα προτείνει δύο spritz με βάση τους το aperol, ένα negroni ενισχυμένο με πάγο από γκρέιπφρουτ, μερικές ακόμα κλασικές συνταγές cocktail και τρεις signature προτάσεις. Επίσης, γνωρίζει πώς να σερβίρει ένα perfect gin tonic, τα κρασιά έρχονται από οινοποιείο του Δομοκού ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τον κατάλογο μια ρωμαϊκή μπύρα.
Μπορείτε να απολαύσετε τη λεπτή και ελαφρώς τραγανή ζύμη του Tre Sorelle καθημερινά από τις 12:30 έως τις 00:30, στη 1:00 γίνεται last call για τα ποτά. Οι πίτσες κοστίζουν από 8 έως 11,50 ευρώ ενώ τα cocktails ξεκινούν από 6,50 και δεν ξεπερνούν τα 10 ευρώ.
Tre Sorelle, Αρχελάου 19, Παγκράτι. Τηλ: 2114072172.