Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

Ο Γιώργος Γάλλος δεν πιστεύει στις χρυσές και μαγικές συνταγές επιτυχίας

Ο ταλαντούχος ηθοποιός που έχουμε αγαπήσει σε θεατρικούς, αλλά και τηλεοπτικούς ρόλους, μιλά στην Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι για την παράσταση «Κατάστρωμα Α», στην οποία πρωταγωνιστεί.

27.11.2022
Φωτογραφίες: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS

Το ευρύ κοινό τον γνώρισε και τον αγάπησε ως Μιλτιάδη στις «Άγριες Μέλισσες», ο Γιώργος Γάλλος όμως μετρά πολλά χρόνια στο θεατρικό σανίδι με ρόλους που τον καταξιώσαν ως έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του.

Φέτος, πρωταγωνιστεί στην μουσικοθεατρική παράσταση «Κατάστρωμα Α» στο θέατρο Ακροπόλ. Το έργο που θα ντύνεται από τα τραγούδια που έχουν σημαδέψει την μουσική πορεία του Γιάννη Κότσιρα, πραγματεύεται την ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας που γνωρίζονται τυχαία στο κατάστρωμα ενός πλοίου της γραμμής. Την σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο Γιώργος Κουτλής, που ενθουσίασε πέρυσι το θεατρικό κοινό με την παράσταση «Οι Παίχτες».

Λίγο πριν το «Κατάστρωμα Α» σηκώσει αυλαία, ο Γιώργος Γάλλος μίλησε στην Popaganda για τον ρόλο που υποδέχεται, την σχέση του με την μουσική, αλλά και το άγχος της επιτυχίας.

Γιώργος Γάλλος

Πείτε μου λίγα πράγματα για τον ρόλο που υποδύεστε στην παράσταση «Κατάστρωμα Α»;

Ένας άνθρωπος που ταξιδεύει με σκοπό να λύσει μία προσωπική του υπόθεση. Μοιάζει να θέλει να κλείσει ένα κύκλο του παρελθόντος για να προχωρήσει τη ζωή του, να πάει παρακάτω. Αυτό τελικά δεν θα μπορούσε να το καταφέρει, αν στο πλοίο δεν γνώριζε μια άλλη ψυχή η οποία έχει παρόμοιο στόχο. Δύο διαφορετικοί κόσμοι που ενώνονται ακριβώς επειδή έχουν τον ίδιο ψυχικό προορισμό. Την ίδια ανάγκη.

Έχει κάτι αυτός ο ρόλος που σας αφορά προσωπικά;

Είναι περίεργο, αλλά ναι με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο, με αφορά. Με γοητεύει ο τρόπος που αυτός ο ήρωας προσπαθεί, παρά τις δύσκολες συνθήκες της ζωής του, να κρατηθεί ζωντανός. Να συνεχίσει να αισθάνεται. Να νιώθει. Να ερωτεύεται. 

Στο δελτίο τύπου της παράστασης γράφει πως πρόκειται για: «Μια ιστορία για την ελπίδα, πως στο τέλος κάθε ταξιδιού υπάρχει πάντα κάποιο λιμάνι να μας περιμένει». Εσείς το πιστεύετε αυτό; Είστε γενικά άνθρωπος που βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο;

Υπάρχουν αρκετές φορές που οι καταστάσεις στη ζωή μας και στον κόσμο προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μέλλον είναι ζοφερό. Αρνούμαι να παραδοθώ σε μια τέτοια σκέψη. Να παραδοθώ στην απαισιοδοξία. Γίναμε γονείς. Φέραμε στον κόσμο κάποια παιδιά. Η πρώτη τους εντύπωση είναι αυτά τα 15 δύσκολα χρόνια που έχουμε ζήσει και που ζούμε ακόμα, όλοι μας. Πρέπει να τα ενθαρρύνουμε. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να δουν το μέλλον με αισιοδοξία. Αργά ή γρήγορα κάθε κόπος ανταμείβεται. Mετά τις δυσκολίες και το σκοτάδι, έρχεται το φως, η χαρά. 

Τις προηγούμενες σεζόν γνωρίσατε μια πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία με τις «Άγριες Μέλισσες». Αυτό είναι κάτι που σας αγχώνει για το επόμενα βήματά σας ή είστε από τους ανθρώπους που βλέπουν την κάθε δουλειά ξεχωριστά;

Όχι, δεν με αγχώνει καθόλου. Μια επιτυχία είναι ευπρόσδεκτη. Είναι πιθανό να ακολουθήσουν και πράγματα λιγότερο επιτυχημένα. Δεν πιστεύω ότι η πορεία μας κινείται μόνο γραμμικά ή ανοδικά. Θα υπάρξουν εύκολες και ευτυχείς συγκυρίες, θα υπάρξουν όμως σίγουρα και λιγότερο πετυχημένες προσπάθειες. Δε με φοβίζουν καθόλου αυτά τα σκαμπανεβάσματα. Ίσα-ίσα, τα θεωρώ αναμενόμενα και χρήσιμα. Με τον καιρό μαθαίνεις να κάνεις πιο αυστηρά τις επιλογές σου και μέσα από τα λάθη καταλαβαίνεις τι πρέπει να διορθώσεις για τη συνέχεια. Το θέμα είναι να μην επαναπαυθείς. Χρυσές και μαγικές συνταγές επιτυχίας δεν υπάρχουν. Χρειάζεται κάθε φορά προσπάθεια να δημιουργήσεις καινούργιες συνθήκες, πιθανόν και τελείως διαφορετικές από τις προηγούμενες, ώστε να χτίσεις πάνω σ' αυτές μια νέα διαδρομή. 

Γιώργος Γάλλος

Πόσο διαφέρει ο τρόπος που προετοιμάζετε ένα τηλεοπτικό ρόλο από ένα θεατρικό;

Είναι ξεκάθαρο καταρχάς ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά μέσα. Στο ένα βρίσκεσαι πάνω σε μια σκηνή και στο άλλο πίσω από μια κάμερα. Το κάθε μέσο έχει τους δικούς του κανόνες, περιορισμούς αλλά και ελευθερίες. Ως προς την προετοιμασία ενός ρόλου, το θέατρο σου δίνει την ευκαιρία να τον ανακαλύψεις κυρίως κατά τη διάρκεια των προβών. Υπάρχει φυσικά και ένα μέρος του, που εξελίσσεται κατά τη διάρκεια των παραστάσεων. Στην τηλεόραση είναι λίγο διαφορετικά. Μπορεί να έχεις κάνει κάποιες λίγες πρόβες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, αλλά ουσιαστικά ο χαρακτήρας διαμορφώνεται μέσα στη διάρκεια των γυρισμάτων. Ένας ρόλος είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Ανακαλύπτεις αυτόν τον κόσμο και τον επισκέπτεσαι. Άλλα στοιχεία τα γνωρίζεις εξαρχής κι άλλα αποκαλύπτονται καθώς "ζεις" μαζί του.

Στην παράσταση «Κατάστρωμα Α» ακούμε τα τραγούδια που χαρακτήρισαν την μουσική πορεία του Γιάννη Κότσιρα; 

Βέβαια. Ακούγονται τραγούδια μεγάλων και σπουδαίων συνθετών και στιχουργών.

Ποια ήταν η σχέση σας με την μουσική του πριν συνεργαστείτε;

Θαυμάζω τις ερμηνείες του Γιάννη σε όλα τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει. Το ότι θα μοιραστώ την σκηνή μαζί του είναι ένας απ' τους βασικούς λόγους που συμμετέχω σ´αυτή τη δουλειά. Από τις πρώτες επαφές και συνεννοήσεις για το τι ακριβώς θα είναι ο ρόλος μου στην παράσταση, ανακάλυψα, ή πιο σωστά, επιβεβαίωσα ό,τι είχα ακούσει για εκείνον. Πρόκειται για έναν πολύ γενναιόδωρο άνθρωπο. Έτσι λοιπόν θα βρεθούμε πάνω στη σκηνή δύο ηθοποιοί, η Νάνσυ Μπούκλη και εγώ, που θα συμπράττουμε μαζί του τόσο στα κείμενα όσο και σε κάποια τραγούδια. Είναι μια πολύ ωραία συγκυρία, την οποία ενορχηστρώνει ο σκηνοθέτης Γιώργος Κουτλής σε κείμενα του Οδυσσέα Ιωάννου. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να κρύψω τον ενθουσιασμό μου όταν ήρθε η στιγμή όπου οι υποκριτικές πρόβες συναντήθηκαν με την ορχήστρα και τους υπέροχους μουσικούς αυτής της παράστασης.

Η δική σας σχέση με την μουσική ποια είναι;

Στην παρούσα φάση βρίσκομαι σε περίοδο "καλλιτεχνικής εξωστρέφειας". Τον τελευταίο καιρό συμμετέχω σε μορφές θεάτρου στις οποίες ο κοινός παρανομαστής είναι η μουσική και το τραγούδι. Επιθεώρηση, μιούζικαλ και τώρα μια μουσικοθεατρική παράσταση. Να λοιπόν που συναντιέμαι πιο ουσιαστικά με έναν χώρο που είχα στο μυαλό μου πριν ακόμα ασχοληθώ με το θέατρο. Ονειρευόμουν να τραγουδάω και να συμμετέχω σε κάποια μπάντα, με δικούς μου ανθρώπους. Μπορεί αυτό να μην έγινε, αλλά βρέθηκα σ´ αυτό τον χώρο μπαίνοντας από άλλη είσοδο.

Γιώργος Γάλλος

Μετά από μια παράσταση, έχετε τρόπους να αποφορτίζεστε; Ποιες είναι οι δικές σας τελετουργίες;

Θα πω δυο λόγια με κάποιους από τους ανθρώπους που έχουν έρθει στην παράσταση και θα πάω στο σπίτι μου να ξεκουραστώ.

Σχέδια για το μέλλον;

Εκτός από το "Κατάστρωμα Α", θα ανεβούμε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 18 Ιανουαρίου με την "Αυλή των θαυμάτων" για λίγες μόνο παραστάσεις. Επίσης ξεκινάνε τα γυρίσματα της σειράς "Μάγισσα" που θα προβληθεί στον Ant1.

«Κατάστρωμα Α», Θέατρο Ακροπόλ
Πρεμιέρα 28.11.2022
Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΟ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
NEWS
JUST PUBLISHED
Save