21.05.2018

Η τελευταία συλλογή του blameyourdaze είναι πιο αφηρημένη από ποτέ

Το brand χειρίζεται μοναδικά υφάσματα και σχεδιάζει ρούχα σε περιορισμένες εκδόσεις γιατί αγαπά την αποκλειστικότητα. Φέτος το καλοκαίρι, η Ιωάννα Πέτρα Τσαντάκη συνδυάζει γυαλάδες και τραχιές υφές στη συλλογή "abstract".

Φωτογραφίες: Αθηνά Λιάσκου

Σταθερά και από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του, το Blameyourdaze ανοίγει νέα κεφάλαια στη γκαρνταρόμπα μας. Σε κάθε του συλλογή, το brand αναζητά διαφορετικές επιρροές έχοντας βέβαια ως βάση του τον μίνιμαλ σχεδιασμό, τις εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες και τα ποιοτικά υφάσματα. Κάθε συλλογή του brand διαθέτει κι ένα plot twist για όσους παρακολουθούν την πορεία του.

Αυτή τη φορά, το brand ασχολείται με την ετυμολογία του abstract, με μια αφηρημένη έννοια /σχέδιο /τέχνη. Ασχολείται δηλαδή με εκείνο που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό με τις αισθήσεις, με αυτούς που δεν εστιάζουν την προσοχή τους ή που σκέφτονται διαφορετικά πράγματα από αυτά που συζητιούνται και συμβαίνουν.

Κάπως  έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία της καλοκαιρινής συλλογής της Ιωάννας Πέτρα Τσαντάκη που με έδρα της το κέντρο της Αθήνας απευθύνεται «στη σύγχρονη γυναίκα ανεξαρτήτου ηλικίας, σε εκείνη που είναι ανήσυχη, τολμηρή, δραστήρια και κυρίως θέλει να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της εποχής».

To blameyourdaze είναι μια εταιρεία γυναικείας ένδυσης που ξεκίνησε την πρώτη prêt-à-porter γραμμή του το 2013, βάζοντας σε ισορροπία τις απλές, κομψές, σύγχρονες και αστικές λεπτομέρειες στις συλλογές του.

Η σχεδιάστρια του brand πιστεύει πως για να κατανοήσουμε μια αφηρημένη έννοια πρέπει στην αρχή να την ξεχωρίσουμε από το πλήθος. Γι’ αυτό και η τελευταία της συλλογή SS18 βαφτίστηκε ABSTARCT, αφού «σκέφτεται διαφορετικά. Δημιουργεί τυπώματα αφαιρετικά, εστιάζει σε αυτά για λίγο και στη συνέχεια τα αποδομεί σε μονοχρωμίες».

Πρόκειται για κομμάτια που συνθέτουν ένα παιχνίδι αντιθέσεων: Από τα μπερδεμένα και αφηρημένα  τυπώματα σε μια πιο εστιασμένη και απλοϊκή μονόχρωμη παλέτα, από «ημιτελή» δομημένα σχέδια σε αέρινα και θηλυκά κομμάτια .

Το blameyourdaze χειρίζεται μοναδικά πλούσια υφάσματα και σχεδιάζει ρούχα σε περιορισμένες εκδόσεις γιατί αγαπά την αποκλειστικότητα. Φέτος το καλοκαίρι, η Ιωάννα Πέτρα Τσαντάκη συνδυάζει γυαλάδες και τραχιές υφές προκειμένου να συνθέσει «ένα ελληνικό καλοκαίρι με όλες τις διαφορετικές του όψεις».

Τα ρούχα Blameyourdaze κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Αν θέλετε να νιώθετε άνετα μέσα στα ρούχα τους, αν αναζητάτε κομμάτια που μπορούν να συνδυαστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αν εκτιμάτε την ποιότητα από την εφαρμογή μέχρι τα patterns, τις υφές και τα κουμπώματα, αυτό είναι το brand που ψάχνετε.

Τα μοναδικά ρούχα του blameyourdaze βρίσκονται πλέον σε περισσότερα από 30 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Η συλλογή SS18 ABSTARCT είναι διαθέσιμη σε όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα καθώς και ηλεκτρονικά μέσω του e-shop www.blameyourdaze.com.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΟΔΑ
NEWS
MOST SHARED
JUST PUBLISHED