Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
14.10.2022

Μαζί με τον χειμώνα έρχεται και το winter coating, η νέα (τοξική) τάση στις σχέσεις

Προέρχεται από τις λέξεις χειμώνας και παλτό και φαίνεται πως φέτος θα πάρει τα πάνω του και λόγω της αύξησης του κόστους διαβίωσης. Άλλη μια συμπεριφορά που πρέπει να προσέξουμε, πριν επενδύσουμε συναισθηματικά σε κάποιον άνθρωπο.

Φωτογραφίες: Pexels

Cushioning, ghosting, situationship, love bombing και ένα σωρό άλλοι ξενικοί όροι που έρχονται για να βάλουν ταμπέλα στις σχέσεις μας και στα διάφορα στάδια που αυτές περνάνε, τα οποία στάδια για να είμαστε ειλικρινείς, τις περισσότερες φορές είναι επώδυνα. Αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια έχουμε βαλθεί να τους δώσουμε όνομα. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλές λέξεις όταν θα θέλουμε να περιγράψουμε την συμπεριφορά του τελευταίου ανθρώπου με τον οποίον βγήκαμε ραντεβού. Σε αυτούς τους όρους λοιπόν, έρχεται να προστεθεί και το winter coating. 

Τί είναι το winter coating θα αναρωτιέστε και θα έχετε απόλυτο δίκιο. 

Στην ουσία είναι η εξέλιξη του cuffing season, της εποχής δηλαδή που αρχίζουν τα κρύα και δεν θες να κοιμάσαι μόνος τα βράδια. Ε, τότε είναι που κάνουν την επανεμφάνισή τους τα παλιά άδοξα φλερτ και φέρονται σαν να μην συνέβη τίποτα. Γιατί όσο θες εσύ παρέα, άλλο τόσο θέλουν κι εκείνα, με την μόνη διαφορά πως εσένα ίσως να μην σου περάσει ο έρωτας όταν έρθουν οι ζέστες.

Φυσικά, δεν έχει τίποτα το μεμπτό το να θες να μην περνάς μόνος/η τα βράδια σου, ειδικά όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν και πέφτουν. Το πρόβλημα είναι όταν δίνεις στον άλλο ψεύτικες ελπίδες ή όταν καταλαβαίνεις πως αναπτύσσει αισθήματα για εσένα και δεν αποφασίζεις να διαλύσεις την οποιαδήποτε σχέση έχετε, για να μην χάσεις τις ζεστές αγκαλιές. 

Για να ξαναγυρίσουμε όμως, στο winter coating: συνήθως ξεκινάει αθώα, με ένα μήνυμα αργά στο κινητό. «Γεια. Ήθελα απλά να δω τι κάνεις», γράφει αυτός/η που είχες βγει 3 ραντεβού την Άνοιξη και χάθηκε ξαφνικά χωρίς πολλές εξηγήσεις. Εσύ αποφασίζεις να δώσεις μια ευκαιρία, γιατί έχει ανέβει και η τιμή του πετρελαίου, οπότε αντί να καις το καλοριφέρ για να ζεσταθείς, προτιμάς την αγκαλιά και κάπως έτσι τα 3 ραντεβού σχεδόν μετακομίζουν σπίτι σου.

Αναπόφευκτα όμως, η Άνοιξη έρχεται ξανά, τα καλοριφέρ κλείνουν ούτως ή άλλως και η αγκαλιά αδειάζει και πάλι. Άλλωστε, το ίδιο δεν συμβαίνει και με τα παλτό; Τα φοράμε όσο έχει κρύο και μετά μπαίνουν κάπου βαθιά στο πίσω μέρος της ντουλάπας. 

Όπως λένε οι ειδικοί του dating app, Inner Circle, το winter coating αναμένεται να γνωρίσει στιγμές δόξας φέτος, ειδικά με τις αυξήσεις των τιμών. Πολλοί/ες είναι εκείνοι/ες που θα θέλουν να μοιραστούν τα αυξανόμενα κόστη της διαβίωσης. Δεν αναφέραμε τυχαία άλλωστε τα καλοριφέρ. 

Σύμφωνα με έρευνα της ίδιας εφαρμογής, το 52% των singles έχει δοκιμάσει να γυρίσει στα παλιά, με το 71% να παραδέχεται ότι ήταν σκέτη αποτυχία. «Φέτος που το κόστος διαβίωσης έχει αυξηθεί κατά πολύ, ο κόσμος θα κάνει οικονομία ακόμα και στα ραντεβού. Πολλοί είναι εκείνοι που θα απευθυνθούν σε κάποιο παλιό φλερτ, με το οποίο δεν θα χρειάζεται να βγαίνουν για φαγητό ή να πηγαίνουν σινεμά», λέει χαρακτηριστικά η dating expert Crystal Cansdale. «Αν κάποιος σου κάνει winter coating, ίσως και να ενθουσιαστείς στην αρχή. Θα δεις ότι όσο κρατά ο χειμώνας θα είναι εκεί για εσένα σε ό,τι χρειαστείς. Όταν ανθίσουν τα πρώτα φύλλα της Άνοιξης όμως, η ιστορία θα επαναληφθεί. Μπορεί να μοιάζει αθώο, αλλά το winter coating είναι μια φοβερά τοξική συμπεριφορά και αν δεν είσαι σίγουρος/η ότι θες τα ίδια ακριβώς πράγματα με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, τότε θα πρέπει να βάλεις ένα τέλος στη σχέση». 

Άρα, που καταλήγουμε; Καλύτερα αγκαλιά με μια ηλεκτρική κουβέρτα, παρά με έναν άνθρωπο που μας θέλει για μια μόνο σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ LIFE
NEWS
Save