Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
01.07.2020

Τρεις «καν' το μόνος σου συνήθειες» που έχουν αλλάξει την καθημερινότητά μου

Κι όμως μερικές μικρές αλλαγές, μπορούν να κάνουν την κάθε σου μέρα να μοιάζει τόσο διαφορετική, ειδικά όταν κάνεις μόνος σου, όσα πριν περίμενες να τα κάνουν άλλοι για σένα.

Ζούμε σε μια εποχή που μπορείς με ένα απλό κλικ στο κινητό σου, να έχεις τα πάντα σε μερικά λεπτά στην πόρτα σου. Υπάρχει ένα ειδικός για όλα τα πράγματα, ακόμα και τα πιο απλά. Σε κάθε πρακτικό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει, υπάρχει πλέον κάποιος που μπορεί να το λύσει. Όλο αυτό βέβαια, είναι πολύ καλοδεχούμενο, αφού μας λύνει τα χέρια και δεν χρειάζεται να χάνουμε χρόνο ειδικά όταν η καθημερινότητα όλων μας είναι γεμάτη και οι δουλειές δεν μπορούν να περιμένουν. Από την άλλη βέβαια, σου παίρνει λίγο την ευχαρίστηση του να κάνεις κάτι με τα χέρια σου και να το ολοκληρώσεις εσύ ο ίδιος. 

Λίγο πριν φύγει το 2019 είχα ήδη ξεκινήσει να κάνω εκείνες τις μικρές αλλαγές που ήθελα να βάλω στην καθημερινότητά μου, για να την κάνω πιο εύκολη και για να μη χρειάζεται να βασίζομαι πάντα σε κάποιον άλλο. Έτσι, σιγά-σιγά άρχισα να γίνομαι πιο ανεξάρτητη και να μην φοβάμαι τι μπορεί να συμβεί αν μου τελειώσει η μπαταρία του κινητού και δεν μπορώ να καλέσω κάποιον για βοήθεια. Δεν έκανα βέβαια, μεγαλεπίβολα σχέδια γιατί ήξερα ότι έτσι θα ήταν πιο εύκολο να τα παρατήσω. Έθεσα αρχικά τρεις στόχους και νομίζω τα κατάφερα.

Δεν ξέρω αν σας τυχαίνει κι εσάς τόσο συχνά όσο μου συμβαίνει εμένα, αλλά για κάποιον λόγο το σύμπαν έχει συνωμοτήσει να μένω συνεχώς από λάστιχο. Όσες φορές μου συνέβη στο παρελθόν, έπαιρνα την οδική βοήθεια χωρίς δεύτερη σκέψη, ώσπου ένας φίλος μου είπε πως οι γυναίκες δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε ένα λάστιχο. Στο μυαλό μου, εκτός από νεύρα σχηματίστηκε και η φράση “Challenge Accepted“. Έτσι, όταν (ξανά) έμεινα από λάστιχο πριν κάποιες εβδομάδες, σήκωσα τα μανίκια, έβαλα YouTube να δω tutorial και άλλαξα μόνη μου την ρόδα του αυτοκινήτου μου. Ήταν πιο εύκολο απ' ότι περίμενα και δεν ξέρω γιατί τόσο καιρό στο μυαλό μου φάνταζε βουνό. Μάλιστα, όχι μόνο έχω αλλάξει μόνη την ρόδα του αμαξιού μου, αλλά έχω βοηθήσει και φίλο μου να αλλάξει την δική του. Τέρμα λοιπόν η αναμονή μέχρι να έρθει η οδική βοήθεια. Τώρα μπορώ και μόνη μου.

Μεγάλη μου αδυναμία είναι ο παγωμένος καφές. Χειμώνα, καλοκαίρι. Για μένα τίποτα δεν συγκρίνεται με τον freddo και είχα περάσει πολύ δύσκολα που μια βδομάδα στο Μιλάνο, έλεγα θέλω freddo cappuccino και με κοιτούσαν περίεργα. Όσο ωραίος κι αν είναι ο καφές που σου φτιάχνει το καφέ της γωνίας, δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτόν που φτιάχνεις με τα χέρια σου, όμως. Μέχρι πριν λίγο καιρό πίστευα πως ο κρύος καφές δύσκολα μπορεί να γίνει στο σπίτι, ώσπου γνώρισα τον Nescafé Azera Espresso και έγινα ο barista του εαυτού μου. Η πλούσια γεύση του και γεμάτο σώμα από εκλεκτούς κόκκους 100% Arabica, δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τον καφέ που παρήγγελνα τόσα χρόνια, ενώ όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες είναι η ανάσα δροσιάς και η ενέργεια που τόσο έχω ανάγκη από το πρωί. Εκείνο βέβαια, που απογειώνει τη γευστική εμπειρία είναι η πλούσια κρέμα του. Νόμιζα ότι αυτή η αλλαγή δεν θα κρατήσει για πολύ, αλλά ο Nescafé Azera Espresso με έχει κάνει να ξεχάσω πως είναι να πίνεις freddo σε πλαστικό ποτήρι και επιπλέον μπορώ να τον φτιάχνω πανεύκολα, ακόμα και στην κουζίνα της δουλειάς, όποτε χρειάζομαι μια γερή δόση ενέργειας.

Ένα από τα πράγματα που βαριέμαι πιο πολύ στον κόσμο τούτο, είναι το κομμωτήριο. Απλά δεν μπορώ. Με πιάνει πονοκέφαλος από τα πιστολάκια και δεν αντέχω τα χέρια ενός ξένου ανθρώπου πάνω στο κεφάλι μου για τόση ώρα, ειδικά όταν κρατούν ψαλίδι. Είναι μια αίσθηση που με κάνει να αισθάνομαι πολύ άβολα. Όπως πολύ λογικά θα μου πείτε, ένας άνθρωπος που δεν αντέχει τα κομμωτήρια, δεν πρέπει να κάνει τα μαλλιά του αφέλειες και θα έχετε δίκιο. Δυστυχώς ήθελα και εδώ να κάνω μια μεγάλη αλλαγή και μάλλον έκανα την πιο λάθος. Και το χειρότερο είναι ότι μια εβδομάδα αφού έκανα την αλλαγή, έκλεισαν τα κομμωτήρια. Στην αρχή πανικοβλήθηκα, μετά άνοιξα και πάλι το YouTube. Η πρώτη φορά δεν ήταν ευχάριστη. Οι αφέλειες βγήκαν πιο στραβές απ' όσο περίμενα, αλλά μάκρυναν γρήγορα και τη δεύτερη φορά τις έκοψα πολύ καλύτερα. Από τότε κόβω μόνη μου τις αφέλειές μου, περίπου κάθε δυο εβδομάδες, ο εαυτός μου μου αρέσει περισσότερο από ποτέ και δεν χρειάζεται να κλείνω ραντεβού 10 μέρες πριν για να μπορέσω να εξυπηρετηθώ στο κομμωτήριο. Βέβαια, να πω ότι πειραματίστηκα και με την βαφή με ολέθρια αποτελέσματα και αποφάσισα πως κάποια πράγματα ίσως πρέπει να τα αφήνουμε στους ειδικούς.

Αν έπρεπε να διαλέξω ποια από αυτές τις τρεις προσωπικές μου κατακτήσεις μου άλλαξε περισσότερο τον τρόπο που ζω την κάθε μου μέρα, θα έλεγα πως είναι ο Nescafé Azera Espresso. Πίνω ένα καφέ την ημέρα το λιγότερο και με το να τον φτιάχνω μόνη μου έχω δει μεγάλη διαφορά και στο πορτοφόλι μου, αφού ένα καθημερινό πάγιο έξοδο μου σχεδόν εξαφανίστηκε. Εκείνο βέβαια, που έχω αγαπήσει πιο πολύ στον Nescafé Azera Espresso, είναι πως δεν διαφέρει σε τίποτα από τον freddo που έπαιρνα από την καφετέρια, ενώ βρίσκεται πάντα στην κουζίνα μου, όποτε τον χρειαστώ.

Τώρα που πέτυχα τους τρεις μικρούς μου στόχους και είδα ότι η καθημερινότητά μου μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη, ακόμα κι όταν κάνω μόνη μου όσα μου φάνταζαν αδιανόητα, ήρθε η ώρα να θέσω τους επόμενους τρεις. Δεν ξέρω ακόμα ποιοι είναι αυτοί, αλλά επειδή συνήθιζα να φορτώνω πολλά στους γύρω μου, δεν θα δυσκολευτώ να τους βρω.

Sponsored by Nescafé

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΓΟΡΑ
NEWS
MOST SHARED
JUST PUBLISHED