Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

Αγιονέρι - The Last Barrel Series 2021: Η παράδοση συνεχίζεται με μια συλλεκτική έκδοση

Το Αγιονέρι - The Last Barrel έκανε την επίσημη εμφάνισή του πέρυσι.

Το Αγιονέρι - The Last Barrel έκανε την επίσημη εμφάνισή του πέρυσι, με τον αποσταγματοποιό Κώστα Τσιλιλή και την ομάδα του να μοιράζονται με το κοινό, για πρώτη φορά, μια αγαπημένη συνήθεια ξεχωριστής σημασίας για τους ίδιους: το άνοιγμα του τελευταίου βαρελιού με το τσίπουρο Αγιονέρι, της χρονιάς. 

«Με μεγάλη χαρά συνεχίζουμε την παράδοση του The Last Barrel, της δημιουργίας μιας συλλεκτικής φιάλης, ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας και σημασίας για εμάς. Παραδοσιακά, στο πέρασμα των χρόνων, το τελευταίο βαρέλι με Αγιονέρι που αποσφραγίζαμε το απολαμβάναμε με φίλους και γνωστούς. Με ενθουσιασμό και συγκίνηση βλέπουμε αυτή την παρέα να μεγαλώνει και γι’ αυτό δημιουργήσαμε, και φέτος, την ειδική συλλεκτική έκδοση του The Last Barrel.» δηλώνει ο Κώστας Τσιλιλής.

Από το τελευταίο βαρέλι του 2021 δημιουργήθηκαν 645 συλλεκτικές, χειρόγραφα αριθμημένες, φιάλες που θα κυκλοφορήσουν σε λίγες ημέρες. Στην εορταστική  συσκευασία περιλαμβάνεται και ένα νόμισμα που φιλοτεχνήθηκε με έμπνευση από τα ιδιαίτερα βαρέλια στα οποία ωριμάζει το Αγιονέρι, καθώς η βελούδινη γεύση του οφείλεται στο χρόνο παραμονής του σε αυτά. 

Το Αγιονέρι είναι ένα τσίπουρο μικρής παραγωγής που αποστάζεται στην αμπελουργική ζώνη της περιοχής των Μετεώρων και, πριν την εμφιάλωσή του, παλαιώνει για τουλάχιστον 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Ο φινετσάτος, βελούδινος και πλούσιος αρωματικός του χαρακτήρας το κάνει ιδανικό για συνδυασμούς με μεσογειακές γευστικές επιλογές – το ελληνικό τραπέζι υπήρξε άλλωστε η πηγή της έμπνευσής του – χωρίς, ωστόσο, να φοβάται να πάρει μέρος και σε πιο αναπάντεχους γαστρονομικούς συνδυασμούς. 

Το Αγιονέρι – The Last Barrel Series 2021, θα διατίθεται σε επιλεγμένες κάβες και e-shops.

«Ο μακάβριος χορός»: Μία ενδελεχής περιδιάβαση του Στίβεν Κινγκ σε σημαντικά έργα τρόμου από τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Νίκος Παπανδρέου: «Αλλάξαν το όνομα του ΠΑΣΟΚ. Δεν τους βγήκε. Και γυρίσαμε πίσω»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Δέκα μικρά αγκίστρια στον τοίχο (ή προς μια δημόσια τέχνη)
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
03.12.2022
Στον Μυλοπόταμο στην Κρήτη, σε μία πετρόκτιστη κατοικία του 1931 που απέκτησε νέα πνοή
DESIGN
Γεια the Musical: Τι είδαν τα ματάκια μου;
ΘΕΑΤΡΟ
To νέο concept store της Κυψέλης λέγεται Santo Belto και είναι θεϊκό
ΠΟΛΗ
Με το Κάποια Μίλησε, το Χόλιγουντ προσπαθεί να συγχωρήσει τον εαυτό του για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν
ΣΙΝΕΜΑ
Welcome to Whatsupia, τη χώρα που τα data είναι δωρεάν όσο είσαι στο πανεπιστήμιο
LIFE
Save