Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
01.02.2021

“Alex Cooks At Home” & "Aleria Weekend at Home": Δύο σπουδαίοι σεφ μας έχουν νόστιμα νέα

O Αλέξανδρος Τσιοτίνης αποφάσισε να ανοίξει την κουζίνα του σπιτιού του και ο Γκίκας Ξενάκης φέρνει στο σπίτι μας την νέα ελληνική κουζίνα.

Είμαστε online περισσότερο από πότε ενώ στα εστιατόρια έχουμε να συναντηθούμε εδώ και μήνες. Κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας είδαμε την κουζίνα του εγχώριου YouTube να αλλάζει. Ανακαλύψαμε νέες εκπομπές μαγειρικής, πιο εναλλακτικές απ’ όσες έχει προβάλει η ελληνική τηλεόραση, με comfort ιδέες και μπόλικο χιούμορ. 

Σε αυτή τη δεύτερη περίοδο παρατεταμένου εγκλεισμού είδαμε και πρόσωπα απόλυτα συνδεδεμένα με την υψηλή πλευρά της γαστρονομίας να προσαρμόζουν το εκλεκτό φαγητό τους προκειμένου να βγει έξω από τις σάλες τους αλλά και να δοκιμάζουν να μαγειρέψουν μπροστά από μια κάμερα. Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ο σεφ και συνιδιοκτήτης του CTC. 

Πάμε πάλι λίγο πίσω, στο καλοκαίρι που μας πέρασε και στο άνοιγμα του Καφενείο Σι Τι Ση στην Καλαμιώτου, όταν ο σεφ μας σύστησε μία πιο χαλαρή και απλή εκδοχή της κουζίνας του, σερβίροντας νόστιμη ελληνική και λίγο πειραγμένη κουζίνα καφενείου. 

Έχοντας φανερώσει ήδη λοιπόν μια άλλη, πιο «καθημερινή» πλευρά του, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης  αποφάσισε να ανοίξει την κουζίνα του σπιτιού του, όχι μόνο στους φίλους του πια, αλλά και σε όλους εμάς μέσα από το νέο του project, μία δική του εκπομπή στο YouTube

«Η μαγειρική είναι μια τέχνη που έχει δύο πλευρές, την οικιακή και την επαγγελματική. Σαν Αλέξανδρο με γνωρίσατε μέσα από την επαγγελματική μου πορεία και την προσπάθεια μου να προσφέρω διαφορετικές γευστικές προτάσεις και τεχνικές. Πάντα τα καλά δώρα, γεμάτα φαντασία και δημιουργικότητα είναι ευπρόσδεκτα στο σπίτι μας και κερδίζουν μια θέση στην καρδιά μας και τον χώρο μας. Έτσι και μια σπιτική συνταγή, μια σπιτική λιχουδιά που είναι καλοφτιαγμένη, νόστιμη και διαφορετική είναι αυτή που θα μας ταξιδέψει», όπως λέει ο σεφ για το νέο του εγχείρημα. 

Το “Alex Cooks At Home” το δημιουργικό γαστρονομικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τον σεφ συναντά γνώριμες και απλές συνταγές. Θα τον δείτε να απομυθοποιεί συνταγές που περνιούνται για πολύ μπελαλίδικες, να μαγειρεύει πιάτα όπως μια ομελέτα φούρνου με φρέσκο καλαμπόκι, μπέικον και τυράκι τηνιακό, σαντορινιούς ντοματοκεφτέδες με φάβα και σαλάτα από φύλλα καρότου και καπνιστό χέλι, αυγά με ντομάτα, λουκάνικα μαύρου χοίρου και πιπεριές σαν σπετσοφάι, μια βελουτέ κολοκυθόσουπα και σπανακόρυζο, πότε ανάβοντας τα μάτια της κουζίνας μόνος του και άλλες φορές με την παρέα επώνυμων σεφ. 

Μεταφερόμαστε στο Μεταξουργείο, σε μια νεοκλασική μονοκατοικία του 19ου αιώνα. Στην πιο fine κουζίνα της Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Γκίκας Ξενάκης διαμορφώνει τα τελευταία 9 χρόνια τη νέα ελληνική κουζίνα παντρεύοντας άψογα τη δημιουργικότητα με τις τοπικές γεύσεις, την παράδοση με την εξέλιξη, δημιουργώντας πιάτα που ιντριγκάρουν τη σκέψη και τον ουρανίσκο. 

«Μπορεί οι συνθήκες πλέον να είναι διαφορετικές αλλά ο στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος: Να είναι το φαγητό ευγενικό, όμορφο και να προσφέρει θαλπωρή. Να είναι το γεύμα μια ευκαιρία για επικοινωνία, για να βρεθούν αγαπημένα πρόσωπα γύρω από το τραπέζι». Σε μια προσπάθεια να μεταφερθεί η φιλόξενη ατμόσφαιρα του Aleria στον χώρο των καλεσμένων του, το εστιατόριο προσφέρει κάθε Σαββατοκύριακο ένα διαφορετικό και πλούσιο μενού που υπογράφει ο διακεκριμένος σεφ. 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aleria Restaurant (@aleriarestaurant)

Για να πάρετε μια γεύση, για την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται (από 5-7 Φεβρουαρίου) , ο Γκίκας Ξενάκης έχει ετοιμάσει ένα μενού εμπνευσμένο από αγαπημένα του εποχιακά υλικά. Χωριάτικο ψωμί αργής ωρίμανσης με χειροποίητο βούτυρο, σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, ψητά παντζάρια, σταμναγκάθι και απαλή σκορδαλιά από καρύδια, μια σούπα με χωριάτικο κόκορα, χειμωνιάτικα λαχανικά, ξινόχοντρο και μοσχολέμονο, ένα σιγοψημένο χοιρινό στον ζωμό του (αρωματισμένο με μαυροδάφνη και κάρδαμο), ένας πουρές από ψητή σελινόριζα και πράσο, καραμελωμένα εσαλώτ με δενδρολίβανο και τραγανό αντίβ με λάδι φουντουκιού, μια τάρτα μήλου με σάλτσα αλμυρής καραμέλας και αφράτη κρέμα κανέλας θα γεμίσουν αυτή την εβδομάδα το τραπέζι μας. 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aleria Restaurant (@aleriarestaurant)

Το μενού του #AleriaWeekend at Home αποστέλλεται εντός Αττικής ή είναι διαθέσιμο για παραλαβή κατόπιν παραγγελίας. Μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη ενότητα στο site του Aleria μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας για το μενού της κάθε εβδομάδας, καθώς και για κάποια έξτρα που βγαίνουν από την κουζίνα -όπως η αφράτη ταραμοσαλάτα του- και την κάβα του. Επίσης, μπορείτε να καλέσετε στο 2105222633. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ
NEWS
Save