Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
02.10.2026
Φωτογραφία: Intime

Νέο χτύπημα της κακοκαιρίας στην Κρήτη με ισχυρές καταιγίδες: Πλημμύρισαν δρόμοι, υπερχείλισε χείμαρρος στα Ζωνιανά, 112 στον Μυλοπόταμο

Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας χτυπά την Κρήτη, με την περιοχή του Μυλοπόταμου να πλήττεται ξανά, ενώ υπερχείλισε χείμαρρος στα Ζωντανά

Νέα προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία στην Κρήτη, με τις ισχυρές βροχοπτώσεις να συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα και τις Αρχές να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή. Ιδιαίτερα έντονα είναι τα φαινόμενα σε ορεινές περιοχές του Μυλοποτάμου, όπου καταγράφονται πλημμυρικά φαινόμενα.

Στα Ζωνιανά, η έντονη βροχή είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει χείμαρρος, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να κινητοποιούνται άμεσα. Μηχανήματα του δήμου βρίσκονται στην περιοχή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Παράλληλα, πυροσβέστες προχώρησαν προληπτικά στη μετακίνηση δύο ανηλίκων από σημείο που κρίθηκε ότι μπορούσε να γίνει επικίνδυνο, ενώ στους κατοίκους εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για αυξημένη προσοχή.

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ/EUROKINISSI)

Προβλήματα και σε άλλες περιοχές

Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στον Άγιο Βλάσση, ενώ η Πολιτική Προστασία έχει θέσει την περιοχή σε κατάσταση «Κόκκινου Κώδικα» λόγω της έντασης και της διάρκειας των φαινομένων. Οι αρμόδιες Αρχές έχουν προειδοποιήσει για κινδύνους από υπερχειλίσεις ρεμάτων, πλημμύρες και κατολισθήσεις. Για τον λόγο αυτό έχουν επιβληθεί περιορισμοί στην πρόσβαση σε φαράγγια, μονοπάτια και τμήματα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Ήχησε το 112 

Οι προβλέψεις για το επόμενο 48ωρο

Τα φαινόμενα αναμένεται να επιμείνουν και τις επόμενες ημέρες, ενώ ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και κατά τόπους θα φτάσουν τα 8 έως 9 μποφόρ. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, καθώς το έδαφος έχει ήδη δεχθεί μεγάλες ποσότητες νερού. Ο κίνδυνος νέων πλημμυρών και κατολισθήσεων αυξάνεται σε περιοχές όπου έχουν ήδη καταγραφεί ζημιές.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τούρνας έχει ζητήσει από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να παραμείνουν σε πλήρη ετοιμότητα, επισημαίνοντας ότι η κορεσμένη κατάσταση του εδάφους και οι υφιστάμενες ζημιές μπορούν να επιδεινώσουν τις συνέπειες των νέων βροχοπτώσεων.

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ/EUROKINISSI)

Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες παραμένουν σε κινητοποίηση, με τις αυτοδιοικητικές και πυροσβεστικές δυνάμεις να παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται. Ο «Κόκκινος Κώδικας» θα παραμείνει σε ισχύ έως και την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την καταγραφή των ζημιών, την κρατική αρωγή και τον σχεδιασμό των επόμενων ενεργειών.

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ/EUROKINISSI)

Οι Αρχές συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στις περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα φαινόμενα και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Ένταλμα σύλληψης για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» κατά Βαγγέλη Λιόλιου και 5 διαιτητών
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
21.10.2026
Αμηχανία στο Μαξίμου για το τουρκολιβυκό μνημόνιο
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Μιχάλης Παρασκάκης στην Popaganda: «Το
ΜΟΥΣΙΚΗ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ο Τσίπρας πάει για το 13άρι
OPINION
Το ρούβλι, οι κακοί και οι… λιγότερο κακοί
SPORTAGON
Τι να κάνεις σήμερα, Τετάρτη
ΕΞΟΔΟΣ
21.10.2026
Πώς το Ελ Νίνιο επηρεάζει τον καιρό σε όλο τον κόσμο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
21.10.2026
Σαλπάραμε με τον «Τιτανικό» και ζήσαμε μια πολύ αλλόκοτη εμπειρία
ΕΞΟΔΟΣ
25 προορισμοί που πρέπει να επισκεφθείς το 2027, σύμφωνα με το National Geographic
ΤΑΞΙΔΙ
21.10.2026
Στο Ναύπλιο για παγωτό στον «Ιταλό» και ρομαντικό δείπνο στο «Valaora»
ΕΞΟΔΟΣ
21.10.2026
Save
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2026 / All rights reserved
ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ 242199