Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
05.09.2026

Δεν ήξερε ότι είναι έγκυος μέχρι που γέννησε

Δεν είχε πρωινές ναυτίες, λιγούρες ή κόπωση και συνέχιζε να παίρνει αντισυλληπτικό χάπι — Η μητέρα της δεν πίστευε ότι είχε αποκτήσει μωρό, ακόμη κι όταν το είδε στο FaceTime

Μια φοιτήτρια στο Τέξας ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος μόνο όταν άρχισε να γεννά. Στα 21 της χρόνια, έφερε μόνη στον κόσμο την κόρη της, χωρίς να έχει αντιληφθεί την εγκυμοσύνη τους προηγούμενους εννέα μήνες.

Όταν ξεκίνησε τις σπουδές της σε κολέγιο στο Τέξας, το 2023, ήταν 19 ετών και είχε μεγάλα σχέδια για το μέλλον. Εκεί γνώρισε τον σύντροφό της, Preston. Στόχος της ήταν να ολοκληρώσει το πτυχίο της στην ποινική δικαιοσύνη και στη συνέχεια να σπουδάσει Νομική. Δεν βιαζόταν να παντρευτεί ή να αποκτήσει παιδιά. Η μητέρα της τής είχε εμφυσήσει τον φόβο μιας εγκυμοσύνης σε νεαρή ηλικία, γι’ αυτό και η ίδια έπαιρνε αντισυλληπτικό χάπι και ήταν προσεκτική με την αντισύλληψη.

Η αύξηση βάρους που απέδωσε στα βραδινά σνακ

Τον Μάιο του 2025 ταξίδεψε στο Λονδίνο και τον Αύγουστο επέστρεψε στο κολέγιο, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Είχε παρατηρήσει ότι σταδιακά έπαιρνε βάρος. Μέχρι τον Ιανουάριο της φετινής χρονιάς είχε πάρει περίπου 4,5 κιλά, τα οποία απέδιδε στα σνακ αργά το βράδυ και στην έλλειψη άσκησης.

Στις 20 Φεβρουαρίου, όμως, αφού επέστρεψε στο διαμέρισμά της από το πρωινό μάθημα, ένιωσε κράμπες χαμηλά στην κοιλιά. Στη μία το μεσημέρι πήρε ιβουπροφαίνη. Στις 18:20 αισθάνθηκε ξαφνικά την ανάγκη να πάει στην τουαλέτα. Έμεινε εκεί για λίγο, χωρίς να συμβεί τίποτα, και σηκώθηκε θεωρώντας ότι είχε δυσκοιλιότητα. Τότε ένιωσε κάτι παράξενο ανάμεσα στα πόδια της. Κοιτάζοντας προς τα κάτω, είδε κάτι να προβάλλει από το σώμα της και πάγωσε. Η πρώτη της σκέψη ήταν ότι επρόκειτο για όγκο και ότι θα πέθαινε.

Γέννησε μόνη με τρεις εξωθήσεις

Λίγο αργότερα ένιωσε την ανάγκη να σπρώξει και ξαφνικά εμφανίστηκε το κεφάλι ενός μωρού ανάμεσα στους μηρούς της. Παρότι τρομοκρατημένη, περιγράφει ότι ανέλαβε το ένστικτό της. Περπάτησε με δυσκολία μέχρι το υπνοδωμάτιο και πήρε μια καθαρή πετσέτα. Την άπλωσε στο πάτωμα και στηρίχθηκε στα χέρια και στα γόνατά της.

Η αδρεναλίνη ήταν τόσο έντονη, ώστε δεν θυμάται να αισθάνθηκε πόνο. Έπειτα από τρεις γρήγορες εξωθήσεις, μπόρεσε να πιάσει το μωρό της. Το ακούμπησε στο πάτωμα μπροστά της και του έτριψε το στήθος για να το βοηθήσει να κλάψει. Όπως αφηγείται, έκανε όλες αυτές τις κινήσεις χωρίς να σκέφτεται. Στη συνέχεια κάλεσε το 911.

Δεν είχε ακόμη συνειδητοποιήσει ότι είχε αποκτήσει κόρη

Εξήγησε στον τηλεφωνητή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ότι μόλις είχε γεννήσει, χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν έγκυος. Ακόμη και σήμερα απορεί πώς κατάφερε να παραμείνει τόσο ψύχραιμη.

Όταν εκείνος τη ρώτησε αν το μωρό ήταν κορίτσι ή αγόρι, συνειδητοποίησε ότι δεν είχε προλάβει να αντιληφθεί πως είχε αποκτήσει κόρη. Ο τηλεφωνητής παρέμεινε στη γραμμή για τα τρία λεπτά που χρειάστηκαν οι διασώστες για να φτάσουν. Στο διάστημα αυτό, η ίδια φωτογράφισε το μωρό και έστειλε τη φωτογραφία στον Preston, ενημερώνοντάς τον ότι είχε μόλις γεννήσει και ότι έπρεπε να έρθει στο νοσοκομείο. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, μία σκέψη κυριαρχούσε στο μυαλό της: πώς θα το έλεγε στη μητέρα της.

Η εξήγηση του γιατρού για την εγκυμοσύνη που δεν είχε αντιληφθεί

Στο νοσοκομείο εξετάστηκαν τόσο η ίδια όσο και το μωρό. Ο Preston έφτασε τρέχοντας, σε κατάσταση σοκ, και οι δυο τους προσπαθούσαν να κατανοήσουν όσα είχαν συμβεί. Σύμφωνα με την αφήγησή της, ένας γιατρός τής εξήγησε ότι είχε βιώσει μια «κρυπτική εγκυμοσύνη», δηλαδή μια εγκυμοσύνη την οποία η γυναίκα δεν αντιλαμβάνεται. Της ανέφερε επίσης ότι ο πλακούντας βρισκόταν στο πρόσθιο τοίχωμα της μήτρας, γεγονός που δυσκόλευε την αντίληψη των κινήσεων του μωρού.

Η ίδια υπολόγισε τότε ότι η σύλληψη πρέπει να είχε γίνει λίγο πριν από το ταξίδι της στο Λονδίνο. Πέρα από την αύξηση βάρους, δεν είχε παρατηρήσει άλλα σημάδια. Συνέχιζε να παίρνει το αντισυλληπτικό χάπι και, όπως αναφέρει, είχε αιμορραγία κάθε μήνα με τη συνηθισμένη της συχνότητα. Δεν είχε πρωινές ναυτίες, λιγούρες, φούσκωμα ή κόπωση.

Η αρχική σκέψη για υιοθεσία και η απόφαση να κρατήσουν το μωρό

Λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και τα οικονομικά τους, η ίδια και ο Preston σκέφτηκαν αρχικά ότι η υιοθεσία θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Την επόμενη ημέρα, όμως, εκείνος μπήκε στο δωμάτιό της κρατώντας ένα λούτρινο ζωάκι. Ήταν εμφανές ότι είχε κλάψει και της είπε ότι ήθελε να κρατήσουν την κόρη τους.

Εκείνη ένιωσε ανακούφιση, καθώς επιθυμούσε το ίδιο. Αποφάσισαν να ονομάσουν το μωρό Navie. Τέσσερις ημέρες μετά τη γέννα πήραν εξιτήριο και εγκαταστάθηκαν στο διαμέρισμα του Preston.

Η μητέρα της δεν την πίστευε ούτε μέσω FaceTime

Οι δυο τους ενημέρωσαν τους γονείς τους όταν η Navie ήταν οκτώ ημερών. Αρχικά, η μητέρα της δεν πίστευε ότι είχε αποκτήσει παιδί, ακόμη κι όταν της έδειξε τη μικρή μέσω FaceTime. Μόνο όταν σήκωσε το χέρι της και της έδειξε το βραχιολάκι του νοσοκομείου κατάλαβε ότι ήταν αλήθεια. Η αντίδρασή της ήταν δάκρυα χαράς. Η νεαρή μητέρα συνειδητοποίησε τότε ότι δεν είχε λόγο να φοβάται να της το πει.

Η επιλόχεια κατάθλιψη και η στήριξη της οικογένειας

Δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό, όπως περιγράφει, ήρθε αντιμέτωπη με έντονη επιλόχεια κατάθλιψη. Μαζί με τη Navie μετακόμισαν για λίγες εβδομάδες στο σπίτι της μητέρας της. Στη συνέχεια, ο δεσμός της με την κόρη της άρχισε να δυναμώνει. Αγαπούσε τη φροντίδα της, παρότι χρειάστηκε να μάθει πολλά καινούργια πράγματα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η επιστροφή στις σπουδές και η απρόσμενη μητρότητα

Η γέννηση της κόρης της την υποχρέωσε να διακόψει προσωρινά τις σπουδές της. Σχεδιάζει, όμως, να επιστρέψει στο κολέγιο το φθινόπωρο, ώστε να αποφοιτήσει τον Δεκέμβριο. Όταν κοιτάζει τη Navie, εξακολουθεί να δυσκολεύεται να πιστέψει ότι την κυοφορούσε επί εννέα μήνες χωρίς να το γνωρίζει. Η μητρότητα στα 21 δεν περιλαμβανόταν στα σχέδιά της. Ωστόσο, η κόρη της τής έδειξε ότι οι μεγαλύτερες εκπλήξεις μπορούν τελικά να αποδειχθούν τα πιο πολύτιμα δώρα της ζωής.

Πηγή: The Guardian

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Κυβέρνηση κάνει το πρώτο κόμμα, κανένα περιθώριο συννενόησης με Σαμαρά, τσάμπα το rebranding του Τσίπρα
ΕΛΛΑΔΑ
06.09.2026
Πώς συνέβη η τραγωδία με το Phantom στην Τανάγρα - Τα σενάρια που εξετάζονται
ΕΛΛΑΔΑ
06.09.2026
Τι λένε στην Popaganda οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης για το
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Λιγότερος εντυπωσιασμός, περισσότερη ουσία»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Δεν υπάρχει woke ατζέντα στην Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ
06.09.2026
«Υπέροχοι απόκληροι»: Tο αριστούργημα του Λέοναρντ Κοέν
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Το βράδυ που η μπάλα έγινε ξαφνικά ασήμαντη - Το πιο
SPORTAGON
Γιατί άρχισαν να πουλούν κονσέρβες ψαριού ακόμα και στις συναυλίες;
ΦΑΓΗΤΟ & ΠΟΤΟ
04.09.2026
Save
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2026 / All rights reserved
ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ 242199