Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
29.12.2014

POP 14: Τι φάγαμε φέτος

Μια ανασκόπηση των 67 εστιατορίων που επισκέφθηκαν οι συντάκτες της Popaganda την προηγούμενη χρονιά σε ένα λουκούλλειο post.

Από τη Μεσόγειο με αγάπη

Pane Salame / Πανε Σαλαμε

Pane Salame πάει να πει «ψωμί κι αλλαντικό», αγαπημένο σνακ των Ιταλών που ο Antonio Tuttera κρατά ζωντανό στην οδό Μηλιώνη στο Κολωνάκι. Στο μενού εκτός από 30 διαφορετικά είδη σάντουιτς θα βρείτε «επίσης μεσογειακές σαλάτες, carpaccio μόσχου ή χταποδιού, αυγά μάτια πάνω σε τηγανητές πατατούλες, φρέσκα ζυμαρικά, ποικιλίες, burgers με μοσχαρίσιο κρέας black Angus αλλά και πολλές χορτοφαγικές προτάσεις –σάντουιτς με ξιφία, με τόνο ή σολομό ή hamburger με φιλέτο τόνου, πιπερόριζα και σως μελιού με πορτοκάλι», όπως αναφέρει ο ίδιος ενώ τα περισσότερα υλικά έρχονται από την Ιταλία και κόβονται επί τόπου μπροστά στον πελάτη για το μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα.

Pane Salame, Μηλιώνη 8, Κολωνάκι, 210 3613.829. Ανοιχτό από τις 9.00 μέχρι της 2.00.

Το αποτέλεσμα.

Ο Τίμος Αδραχτάς έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στην Βαρκελώνη, αποφάσισε να μοιραστεί τις παέγιες του με το κοινό της Αθήνας, και δη του Παγκρατίου, στο Paella Barcelona. Εκεί ο κατάλογος είναι ό, τι ακριβώς φαντάζεστε, παέγια θαλασσινών, λαχανικών, κρεατικών και η κορυφαία του και παραδοσιακή, η ανάμικτη. Όλες αυτές, συνοδεία της σαλάτας με σως vinaigrette ή του παραδοσιακού σνακ, pincho και ενός ποτηριού σανγκρία. Όταν τον είχε επισκεφτεί η Λίνα Ρόκου εκ μέρους της Popaganda ο Τίμος προετοιμαζόταν για έναν γάμο όπου θα έφτιαχνε μια παέγια για 170 άτομα, επειδή όμως το μαγαζί είναι μικρό, καλή ιδέα θα ήταν μια κράτηση πριν πάτε εκεί.

Paella Barcelona, Ευφράνορος 8, Παγκράτι. Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 701 0093

1_AM32693

Η Taverna Catalana είναι ένας πραγματικά ευχάριστος χώρος. Ίσως φταίει η καταλανική μουσική που δίνει το ρυθμό και θυμίζει Ισπανία, ίσως τα νόστιμα φαγητά που καθημερινά παρασκευάζονται ή ακόμη καλύτερα η Crema Catalana που καραμελώνεται μπροστά μας (μόνο όμως τα Σαββατοκύριακα). Όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι όλα τα παραπάνω συν τα pinchos (tapas σε δεκαπέντε παραλλαγές) που βρίσκεις κάθε Δευτέρα. 

Taverna Catalana, Σίνα 9, Κολωνάκι, τηλ. 210 3610447

Papardelle Rustiche με κρέμα μασκαρπόνε, τομάτα και φιλετίνια

Στην πλατεία Ελπίδος στο Κουκάκι, σε απόσταση αναπνοής από τον λόφο του Φιλοπάππου, βρίσκεται το σιτσιλιάνικο εστιατόριο Cosca (ονομασία που στην ιταλική ντοπιολαλιά σημαίνει η καλά κρυμμένη μαφιόζικη παρέα) στο οποίο σερβίρονται αυθεντικές γεύσεις –πάστα, ταλιάτα αλλά και ψάρι –από τον αρχοντικό Νότο της Ιταλίας. Στην ημιανοιχτή κουζίνα του, ο σεφ Αντόνιο Καρλόνε «ευθύνεται» για τις παπαρδέλες Rustiche με κρέμα μασκαρπόνε, τομάτα και φιλετίνια όπως και για τις πλούσιες σαλάτες, λιγκουίνι και πίτσες που μπορείς να βρεις στο Κουκάκι.

Cosca, Πραμάντων 10, Κουκάκι
Ανοιχτό από Τρίτη έως Σάββατο από τις 19.00, τηλ. 210 921 0.229, τιμή ανά άτομο 20 ευρώ.

El origen de la tapa- μπρουσκέτα με κόκκινη πιπεριά ψημένη σε ουίσκι, χτένια, μαγιονέζα σκόρδου και σαγκριά μήλου, δεξιά- taco pato- τορτίγια καλαμποκιού με τραγανή πάπια.

Από την Calle de Fernández de la Hoz στη Μαδρίτη, το απαστράπτον εστιατόριο Gabinoteca -του διεθνούς φήμης σεφ Nino Redruello, προσγειώθηκε στο Κεφαλάρι. Για παραδοσιακά ισπανικά tapas όπως το El origen de la tapa- μπρουσκέτα με κόκκινη πιπεριά ψημένη σε ουίσκι, χτένια, μαγιονέζα σκόρδου και σαγκριά μήλου και δεξιά το taco pato- τορτίγια καλαμποκιού με τραγανή πάπια, ο δρόμος δείχνει προς τα Βόρεια Προάστια και στο αμιγώς ισπανικό εγχείρημα.

Gabinoteca, Δηλιγιάννη 56, Κεφαλάρι, τηλ. 210 8083.988. Ανοιχτό καθημερινά από τις 09.00 για καφέ. Η κουζίνα λειτουργεί 13:00-17:00 και 20:00-00:00. Στα ενδιάμεσα σερβίρονται σνακ. Το μπαρ λειτουργεί από τη 13:00

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ
NEWS
Save